Unele au fost venerate chiar de membrii familiilor regale: 20 cele mai frumoase femei ale secolului trecut

„Frumusețea este în ochii privitorului” – așa spune o faimoasa zicală. În prezent, ochii noștri trebuie să depună efort pentru ca să găsească adevărata frumusețe, dar în trecut frumusețea femeilor era cât se poate de naturală și adevărată. Prin urmare, vă împărtășim o selecție de fotografii ale fetelor care nu știau despre acid hialuronic sau chirurgie plastică.

1.Ione Bright – această minoră misterioasă a fost o actriță a teatrului Broadway, a participat la cinci piese teatrale între anii 1910 și 1937. Nu există aproape nicio informație despre ea, dar după atâția ani, merită încă o atenție pentru frumusețea ei.

2.Lina Cavalieri – o cântăreață italiană de operă. Era atât de populară, încât prin anii 1900, chipul său era peste tot, de la ambalajul săpunului până la cărțile poștale.

3.Cléo de Mérode – dansatoare franceză, care în 1896 a câștigat titlul de „Regina Frumuseții” la primul concurs din lume intitulat „Cea mai frumoasă fată”.

4.Maude Adams – actriță a Teatrului Broadway, a devenit faimoasă după producția „Peter Pen”, în care a jucat rolul principal.

5.Carolina Otero – Dansatorul și cântăreața franceză a fost numită și Otero Beautiful. Fanii ei erau mulți membri ai familiilor regale din întreaga lume, de exemplu, Nicolae al II-lea.

6.Maude Fealy – actriță americană de teatru, a jucat în filme și silențioase, și sonore.

7.Rita Martin – Susținea egalitatea de gen și era fotograf. Este păcat că ea însăși nu își făcea ședințe foto, au rămas puține fotografii ale frumoasei Martin.

8.Marea Ducesă Olga Alexandrovna a Rusiei – fiica cea mai mare a ultimului țar rus Nicolae al II-lea.

9.Lily Elsie – a fost actriță și cântăreață engleză în timpul epocii Edwardene. Ea a devenit populară după ce a jucat rolul principal în filmul Franz Lehár’s.

10.Fata de pe insula Luzon – Această femeie, de pe insula filipineză Luzon, arată stilul și moda zilelor ei. La acea vreme, la începutul secolului al XX-lea, moda americană începuse deja să-și exercite influența, dar stilul tradițional din Filipine este încă destul de evident.

11.Jean Aylwin – cunoscută și sub numele de Jean Isabella Griffin Aitkin, a fost actriță scoțiană și cântăreață, adesea numită „The Lady Harry Lauder”.

12.Anna Pavlova – a fost balerina principală din Baletul Imperial Rus. Este cunoscută pentru piesa „Moartea Lebedei”.

13.Mary Pickford – a fost o actriță de film mut din Canada, câștigătoare a premiului Oscar. Puțini știu, dar numele ei real este Gladys Louise Smith.

14.Valli Knust – a fost o actriță de comedii muzicale și a jucat și în filme mute. Este născută la Berlin, Germania, în anul 1882.

15.Gabrielle Ray – a fost o actriță engleză de teatru, dansatoare și cântăreață, cunoscută pentru rolurile sale în comediile muzicale Edwardiene. Una dintre cele mai fotografiate femei în anii 1900.

16.Anna May Wong –prima actriță chineză americană care a câștigat recunoașterea internațională, datoră carierei ei, care cuprindea filmul tăcut, filmul sonor, televiziunea, scena și radioul.

17.Regina Maria a României –a doua regină a României, soția regelui Ferdinand I al României. A fost mama regelui Carol al II-lea

18.Doris Stoker – englezoaică născută în India. La începutul anilor 1900 cânta în localuri și interpreta roluri de teatru.

19.Agnes Ayres – a fost o actriță americană care a devenit faimoasă în epoca filmului tăcut.

20.Țiganca cu mandolina – Esmeralda secolului XX.