Un taur de aproape 2 metri trăiește la o fermă din Australia

Una dintre cele mai mari bovine din lume are aproape 2 metri și o greutate de peste 1,4 tone. Animalul trăiește de 7 ani la o fermă din Australia, relatează BBC. Acesta este deosebit nu doar din cauza parametrilor, care îi are, dar și a numelui care îl poartă -„Knickers”, în traducere „chiloți”.

Deși jurnaliștii străini au crezut inițial că animalul este o vacă de rasă, proprietarul animalului, Geoff Pierson afirmă că, în realitate, nu este o vacă, ci un taur. Fermierul spune că animalul se deosebea prin mărimi de mic, iar acest lucru l-a salvat de abator.

Acum taurul de specia Holstein Friesian locuiește la ferma australianului cu alte vaci care arata mult mai mici.

Întrebat de jurnaliști de ce taurul poartă un nume atât de hazliu, fermierul a răspuns: „Când l-am adus la fermă, acesta se împrietenise cu o altă bovină și mereu umblau împreună. Astfel pe unul l-am numit „Bra”, în traducere „sutien” și pe celălalt „Knickers”, în traducere „chiloți”. Nu m-am gândit că ultimul va crește atât de mare.

Cea mai mare vacă din lume înregistrată în Cartea Recordurilor are o înălțime de 2,5 metri și o greutate de peste o tonă. În prezent vaca trăiește în Ferne Animal Sanctuary in Chard, Somerset, Anglia, și a fost botezată Chilli, nume care se traduce „ardei iute”.

Totodată, cea mai scunda vaca din lume face parte din rasa Vechur și trăiește la casa unui fermier din Kerala, India. Înălțimea vacii este de doar 61,1 centimetri. Vaca a intrat in Cartea Recordurilor la data de 21 iunie, 2014.