Un tată i-a scris o scrisoare fetiței lui: „Unica ta sarcină este să nu uiți, că meriți dragostea unui om bun!”

Am scris această scrisoare pentru fiica mea, dar vreau să o dedic fiecărei femei adulte, pe care am întâlnit-o în viață:

„Fetița mea,

Recent, mama și cu mine căutam ceva pe Google. Drept răspuns, motorul de căutare ne-a dat întâmplător o listă cu cele mai frecvente întrebări din lume. În fruntea listei era întrebarea: „Cum să păstrezi un bărbat lângă tine?”.

Acest lucru m-a descurajat. Am citit fugitiv câteva articole despre cum să fii întotdeauna atrăgătoare, când e mai bine să-i duci o bere, iar când – un sandviș și cum să-ți faci bărbatul mai inteligent și mai arătos.

Și m-am înfuriat.

Fetița mea, nu este adevărat – nu ai avut, nu ai și niciodată nu vei avea această sarcină – „să păstrezi un bărbat lângă tine”.

Draga mea, unica ta sarcină este să ții minte, că meriți dragostea unui om bun. Păstrează această încredere în adâncul sufletului, acolo, unde nu o vor putea distruge eșecurile, pierderile și egoismul pe care toți le întâlnim în calea vieții. (Dacă vei reține, că nu doar tu, dar fiecare om merită respect și dragoste, poți considera că ai ieșit învingătoare din bătălia vieții tale. Dar aceasta este o temă pentru o altă scrisoare.)

Dacă vei fi încrezută, că ești valoroasă în sine, vei cuceri un băiat, care va fi capabil să te prețuiească și care își va dori să-și petreacă viața îndrăgostindu-se tot mai mult și mai mult de tine.

Fetița mea, vreau să-ți povestesc despre băiatul, care nu are nevoie să fie „păstrat” lângă tine – pentru că el singur își va dori să fie alături de tine.

Nu-mi pasă, dacă stă sau nu corect la masă, – este mai important ca el să nu-și poată lua privirea de la năsucul tău, atunci când tu îl încrețești amuzant, râzând în hohote.

Nu-mi pasă, dacă va juca sau nu golf cu mine, – este mai important, că el va putea să se joace cu copiii pe care tu îi vei dărui, și să observe cu bucurie, cât de mult seamănă cu tine.

Nu-mi pasă, cât este de curajos, – este mai important că el va avea suficientă putere pentru a-ți permite să arăți puterea inimii tale.

Cel mai puțin mă interesează, pentru cine va vota el la alegeri, – dacă el va alege în fiecare zi să fie lângă tine și să ocupi locul de onoare în casa lui și în inima lui.

Nu-mi pasă de culoarea pielii lui – dacă el va picta tabloul vieții voastre comune în culorile răbdării, ale sacrificiului, ale vulnerabilității și ale duioșiei.

Nu-mi pasă de religia în care a fost crescut sau de absența acesteia – este mai important, ca el să învețe că există lucruri sfinte în viață și să știe că fiecare minut petrecut alături de tine este sacru.

Și ultimul lucru, fetița mea: dacă vei întâlni un astfel de bărbat în viața ta și el nu va avea nimic în comun cu mine, noi totuși vom avea cel mai de preț lucru din lume în comun: pe tine.

Pentru că la urma urmelor, singurul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a-l „păstra” lângă tine este să fii tu însăți.

Bărbatul care te va iubi veșnic,

Tata. ”

Am scris această scrisoare pentru fiica mea, dar vreau să o dedic fiecărei femei adulte, pe care am întâlnit-o în viață, – Femeii, care niciodată nu a avut ocazia să audă astfel de cuvinte de la tatăl ei. De asemenea, am scris-o pentru generația băieților de azi – viitorii bărbați, care trebuie să audă despre lucrurile care contează cu adevărat. Dacă va întâlni sau nu fetița mea un însoțitor iubitor și demn pentru întreaga viață, depinde doar de faptul dacă va reuși cel puțin unul din voi să nu uite de aceste lucruri importante. Eu mă rog pentru voi!

Kelly M. Flanagan „Scrisori către fiică”