Un prost nu va admite niciodată, că părerea lui a fost greșită. Principala diferență dintre oamenii proști și inteligenți

Cum determinăm dacă o persoană este inteligentă sau nu prea? Există multe semne că o persoană, după cum se spune, are o minte îngustă.

Această persoană poate fi periculoasă, printre altele. Poate provoca un conflict nreprevazut și nu știi niciodată la ce să te aștepți de la ea. Ei bine, nu este atât de greu de înțeles dacă o persoană este deșteaptă sau proastă când o întâlnești pentru prima dată.

Dacă se întâmplă o situație, cel inteligent nu va vorbi categoric despre ea, dând o evaluare. El înțelege că s-ar putea să nu cunoască detaliile, iar fără aceasta nu va fi posibil să tragă concluziile corecte. Dar un prost nu se deranjează cu asemenea fleacuri. Totul îi este clar deodată, se consideră mai inteligent decât toată lumea.

Un inteligent își exprimă calm punctul de vedere, iar dacă se dovedește a greși, își poate schimba părerea. Un prost nu va admite niciodată că părerea lui a fost greșită.

El crede că acest lucru, în principiu, nu poate fi posibil. Prin urmare, este pur și simplu inutil să-i demonstrezi ceva, chiar și ceea ce este evident. Se va convinge că interlocutorul său este prost pentru că nu este de acord cu cele spuse de el.

O persoană inteligentă, chiar și în situații dificile, încearcă să evite conflictul. În același timp, proștii stârnesc scandaluri de la zero.

Cine nu a văzut oameni care se consideră mai buni decât alții? Au o mașină mai bună și se odihnesc nu în Turcia, ci în Maldive.

Se îmbracă în cele mai bune buticuri și merg doar la restaurante scumpe. Pot fi oameni foarte renumiți care consideră că mulți dintre concetățenii lor sunt nedemni de o viață mai bună. Și nici nu înțeleg cât de proști arată în același timp.

Ei cred că sunt pur și simplu invidiați, deși o persoană inteligentă nu va invidia niciodată prostia. O persoană inteligentă încearcă să nu provoace neplăceri altora, chiar dacă se privează de ceva.

Ce face un prost? El declară deschis că totul în jur ar trebui să fie subordonat doar propriei sale convenții. Cât de des auzim muzică tare de la mașinile care trec? Acea persoană se distrează și nu îi pasă de alții.

Cine îi învață pe alții cel mai des și dă sfaturi inutile? Unul inteligent se îndoiește întotdeauna de cunoștințele sale și, cu atât mai mult, nu îi va învăța pe alții cum să trăiască.

Dar cei cu mintea îngustă cred că știu totul mai bine decât alții, așa că toată lumea ar trebui să-și asculte „discursurile inteligente” cu admirație. Ei chiar cred că oamenii ar trebui să le mulțumească pentru că le-au împărtășit înțelepciunea.

Încearcă să ai un dialog cu o persoană proastă. Niciun dialog nu va funcționa, deoarece un prost nu poate asculta. El crede că cei din jur ar trebui să-i admire elocvența.

Și dacă tot insiști și încerci să-ți exprimi viziunea asupra problemei, vei primi o mustrare că mai întâi trebuie să înveți ce știe el și abia apoi să încerci să-l contrazici.