Un iaz decorativ dintr-un cauciuc vechi: Iată cum să-l amenajezi pas cu pas!

Un iaz mic desăvârșește peisajul natural al unei grădini, aducând un plus de prospețime și originalitate. Este o modalitate accesibilă de a-ți personaliza spațiul verde, acesta având un rol atât decorativ, cât și unul practic.

Un iaz de dimensiuni mici poate fi realizat ușor și în mai multe feluri. Este o alegere bună atunci când vrei să ai un mic bazin de apă chiar în curtea casei. Vezi în continuare o idee simplă cum poți realiza un iaz mic, în numai câțiva pași!

Un cauciuc de tractor este o opțiune serioasă pentru a construi un astfel de iaz de grădină. Este recomandat să îl instalezi într-un loc liber, departe de copaci.

Înafară de asta, vei mai avea nevoie de o folie mare și rezistentă din polietilenă.

Pentru un iaz mic este bine să folosești apă de ploaie, Dacă nu poți aduna apă de ploaie folosește apă plată și las-o câteva zile să stea pentru a se neutraliza.

Folosește câteva tipuri de plante pentru iazul tău. Acestea trebuie să fie plante cărora le place apa. Acestea vor asigura oxigenarea apei din iaz.

Plantează pe margini plantele alese, folosind pământ din grădină. Acoperă apoi cu pietriș. Pietrele și pietricelele puse în iaz trebuie să fie spălate bine înainte, pentru a evita eventuale infectări.

Adaugă pietre mari și chiar câteva ghivece cu plante în jurul iazului. Acestea vor oferi un adăpost pentru broaște și alte animale atrase de iaz.

Un iaz mic este destul de ușor de întreținut. În general, o curățare de 1-2 ori pe an este suficientă. Toamna trebuie să eviți ca frunzele și alte resturi să ajungă în iaz. Pentru asta, acoperă iazul cu o plasă.

Peisajul pare perfect – un iaz de grădină simplu, îmbogățit de flora de pe mal, pietre decorative și flori verzi – elemente armonios integrate pentru un colț de grădină fără seamăn.