Un artist desenează ilustrații care reflectă problemele sociale ale modernității: 10 imagini uluitoare!

Probleme sociale au inspirat întotdeauna oamenii de creație: scriitori, pictori, muzicieni, care le-au reflectat în operele lor așa cum au știut mai bine.

Modernitatea a venit și ea cu o serie de probleme sociale. Unul din artiștii care încearcă să le reflecte prin artă este ilustratorul Sam Bailey, în vârstă de 21 de ani, din orașul britanic Slough.

În operele sale și-au găsit reflectarea probleme ca dependența de rețele sociale, libertatea de exprimare, inegalitatea socială, goana după bogăție și altele.

Tânărul artist examinează critic aceste probleme cu care se confruntă societatea modernă. Inspirându-se din acestea, el creează ilustrații care ne fac să ne gândim altfel la ceea ce ne înconjoară.

Viziunea creativă a lui Sam Bailey

În 2011, Sam a început să picteze pentru familia sa și astfel a intrat în lumea artei. Talentatul tânăr a început să-și publice creațiile pe Internet, iar oamenii i-au apreciat munca.

Lucrările lui Sam, realizate cu mare măiestrie, reflectă ceea ce vedem zilnic.

Priviți creațiile artistului și gândiți-vă ce a vrut să exprime prin ilustrațiile sale.

Creațiile lui Sam Bailey

”Compromis“. Jertfirea în numele obținerii bunurilor materiale.

“Stoc limitat”. Exterminarea animalelor în căutarea bogăției.

“Artă suprimată.” Limitarea oportunităților de auto-exprimare.

”Opinia“. Viziuni formate sub influența televiziunii și a internetului.

“Sunt bine”. Iluzia rețelelor sociale. Niciodată nu putem fi siguri de ceea ce încearcă oamenii să arate pe rețele de socializare.

“Trecerea timpului”. Ireversibilitatea timpului. Din păcate nu putem întoarce timpul înapoi.

Probabil fiecare dintre voi va vedea ceva diferit în ilustrațiile artistului. Cert este că ele reflectă probleme lumii moderne pe care le putem observa zi de zi.