Uimitor: 5 lucruri pe care câinii le simt înainte să se întâmple!

Deși nu putem comunica cu câinii în aceeași ”limbă”, nu înseamnă că ei nu ne înțeleg. Câinii acordă atenție semnalelor verbale și fizice mult mai mult decât o fac oamenii. Ei pot observa anumite lucruri înainte să le observe oamenii. Abilitatea lor de a percepe indicii care scapă oamenilor este dovedită științific.

1.Câinele poate simți cancerul.

Multe studii confirmă faptul că câinii pot simți într-adevăr o schimbare atât de gravă în corpul uman. Simțul lor incredibil le permite să detecteze prezența anumitor substanțe în sângele uman.

Deși nu este vorba de o acuratețe de 100%, în 88% din cazuri, câinii au putut să detecteze corect o femeie cu cancer mamar, iar indicatorii pentru cancerul pulmonar ajung chiar la nivelul de 99%. Câinii pot fi, de asemenea, dresați, să detecteze cancerul ovarian.

2.inii simt schimbările meteorologice

Mulți cred că acest fapt este o veche legendă, dar oamenii de știință au reușit să demonstreze că câinii sunt, cu adevărat, incredibil de sensibili la schimbările meteorologice. Cercetătorii leagă acest fapt de capacitatea lor de a detecta schimbările în presiunea barometrică. În plus, ei simt umiditatea și concentrația de ozon, care se schimbă înainte de vreme rea.

Cercetările au mai arătat că câinii, de asemenea, simt electricitate statică, lucru care le permite să simtă apropierea unei furtuni.

3.Câinii simt frica

E greu de imaginat că câinii simt mirosul sângelui, dar totuși ei pot simți emoțiile. Ei simt frica pentru că sunt sensibili la mirosul de adrenalină care apare în sânge. Cel mai probabil, animalul va încerca să fie în apropiere, astfel încât să vă simțiți mai confortabil.

4.Câinii știu că ”privirea vinovată” funcționează

Acei ochi vinovați. Cine le poate rezista? Câinii știu că nu vă reușește, de aceea folosesc acele priviri pentru propriile lor scopuri. Oamenii de știință au descoperit că atunci când te uiți la un animal de companie, creierul eliberează oxitocina, un produs chimic care te face sa te simți fericit.

Câinele are aceeași reacție în creier, de aceea le place să-și privească stăpânii.

5.Câinii simt cine sunt dușmanii stăpânului

Când un câine începe să latre la o persoană, care nu prea vă place, nu este întâmplător. Ei simt schimbările din corpul tău și încep să urască persoana care nu vă este pe plac.