Top 8 lucruri care ne consumă energia: Cum să nu mai irosim energia pe lucruri inutile

V-ați uitat vreodată la oameni și v-ați gândit: “Wow, ce energie și entuziasm. De unde provine această energie?” Și în acel moment nu vrei să faci absolut nimic, deși trebuie să faci ceva. Poți să treci mai departe și să invidiezi astfel de oameni. Dar există o opțiune mai bună – scapă de lucrurile care îți fură constant energia. Haideți să aflăm ce lucruri ne devastează și ce să facem în privința lor.

Supărări

Este firesc ca o persoană să-și amintească o ranchiună. Dar este mult mai benefic să încercăm să iertăm și să scăpăm de ele. Pentru că a te gândi tot timpul la situația respectivă te readuce la acea negativitate și te face să retrăiești momentele neplăcute. Și acest lucru necesită multă energie și putere, pe care apoi trebuie să o recuperați pentru o perioadă lungă de timp.

Învățați să îi iertați pe ceilalți și pe voi înșivă. Nimeni nu este perfect în această lume. Iartă și vei simți că energia se întoarce, vei primi putere și dorința de a face ceva extraordinar.

Temeri

Acceptați-le, pentru că doar așa puteți scăpa de ele. Rezistența și lupta împotriva temerilor necesită multă energie. Nu te mai luptați cu ceea ce nu puteți schimba. Conștientizați faptul că există lucruri pe care nu trebuie să le schimbați. Și acest pas va ajuta la păstrarea și creșterea energiei interioare.

Dezordine

Nimic nu este mai stresant decât faptul că lucrurile sunt în dezordine. Fie că este vorba de apartament sau de birou, nu contează. Ai nevoie de toate acele lucruri care nu și-au găsit loc pe raftul tău? S-ar putea să nu te atingi de aceste lucruri de foarte mult timp, și probabil acum este momentul să le aduni într-un container și să le arunci sau să le donezi în scopuri caritabile.

Multitasking

Ne irosim multă energie încercând să facem mai multe lucruri în același timp. De asemenea, afectează în mare măsură și calitatea muncii. Este posibil ca rezultatul să nu fie cel dorit. În plus, niciodată nu suntem capabili să terminăm un lucru la 100%. Sarcinile neterminate absorb cantități uriașe de energie.

Așadar, este mai bine să identificați una sau două sarcini importante asupra cărora ar trebui să vă concentrați toată energia.

Orice lucru care este finalizat va contribui la vibrația pozitivă. Și vă oferă un plus de energie pentru a continua să lucrați.

Promisiuni nerespectate.

Ce te oprește să faci ceea ce ți-ai promis ție sau altcuiva? Este posibil ca circumstanțele să se fi schimbat, să vă răzgândiți sau din alte motive.

În loc să vă irosiți energia îngrijorându-vă, ați putea pur și simplu să vă cereți scuze și să oferiți o alternativă la promisiunea nerespectată. Acest lucru este mai ușor de înțeles decât să încerci să taci sau să eviți comunicarea. Și te scutește de a te “mânca” pe tine însuți, ceea ce este devastator din punct de vedere mental și emoțional.

Comunicarea toxică.

Oamenii care se plâng, “vampirii de energie”, victimele – toți acești oameni nu fac decât să profite de tine și să-ți fure energia. Problemele și temerile lor nu se vor sfârși niciodată.

A depune energie în viețile lor la nesfârșit nu le face bine nici lor. Decideți ce este mai important pentru dumneavoastră: să rezolvați problemele altora sau să vă ocupați de propriile afaceri și de propria viață.

Realizează că tu nu ești ei. Și dacă nu există posibilitatea de a opri complet comunicarea cu astfel de persoane, atunci încercați să o faceți cât mai rar posibil.

Să te compari cu ceilalți

Cu toții avem propriile noastre vieți. Iar a te compara cu alții este o sarcină ingrată. Ceea ce ni se pare ideal din partea vecinului, poate fi de fapt cu totul opus sau îndepărtat de principiile noastre. Prin urmare, în loc să vă irosiți energia pe comparații, este mai bine să vă ocupați de punerea în aplicare a planurilor dumneavoastră.

Să urmezi sfaturile altora

Prietenii și familia vă pot da indicii, recomandări. Dar dacă doriți să vă atingeți propriile obiective și nu să puneți în aplicare dorințele altora, nu ar trebui să urmați ceea ce vi se impune. Gândiți-vă mai întâi la ce vă vor ajuta aceste sfaturi. Și ce se va întâmpla dacă le urmați. Și dacă vă decideți să le folosiți, asigurați-vă că le implementați doar în felul dumneavoastră, adaptându-le la propriile nevoi.