Top 8 logouri pe care le vezi în fiecare zi, dar nu ai idee ce înseamnă

Cum îți vei numi corabia, așa vei naviga. În principiu, această expresie funcționează și pentru logo-uri, deoarece trebuie să fie și atrăgător și memorabil pentru a distinge un produs de cel al concurenților. Desigur, se poate cripta și un mesaj în el.

De fapt, înțelesurile ascunse sunt prezente aproape în toate logo-urile moderne, dar noi, privindu-le în fiecare zi, nici măcar nu le observăm. Dar, undeva, designerii care au lucrat la crearea acestor logouri își rup părul de disperare.

Vodafone

De mult timp suntem obișnuiți cu ciudatul logo al operatorului britanic de telefonie mobilă și nici nu credeți că are propriul său sens. De fapt, acesta este simbolul care un citat sau vorbirea directă într-un text. Vodafone sugerează că puteți vorbi fără sfârșit, ceea ce spune citatul deschis.

Subway

Numele acestei rețele poate fi tradus ca „metrou”, săgețile de pe prima și ultima literă indică doar intrarea și ieșirea din metrou. Astfel s-a sugerat că această mâncare poate fi mâncată în mișcare. Și culorile sunt de asemenea alese cu un motiv – verde înseamnă o dietă sănătoasă, iar galbenul înseamnă bucurie.

Dell

Litera E din logo-ul unui important producător de tehnologii informaționale este evidențiată nu doar de dragul frumuseții. Fondatorul companiei, Michael Dell, a vrut să incorporeze în logo-ul respectiv idiomul popular “turn the world on its ear”, ceea ce înseamnă – schimbarea într-un mod neobișnuit. Dar „turn (something) on its ear” înseamnă doar să răsturnați ceva, așa că designerii au profitat de jocul cuvintelor și au întors litera E.

Mozilla Firefox

Mulți oameni cred cu tărie că pe logo-ul popularului browser este reprezentată o vulpe. Da este corect, Firefox literal înseamnă “vulpea foc”, dar așa se numesc alte animale, și anume panda roșie. Aceasta este o specie foarte rară înscrisă în Cartea Roșie. Astfel, compania a vrut să sublinieze unicitatea sa.

 

Orbit

Dacă vă uitați atent, veți observa că litera „O” este împărțită în două jumătăți – lumină și întuneric. Și, de asemenea, puteți vedea ceva foarte asemănător cu orbita. Din aceasta putem concluziona că „O” simbolizează zi și noapte, sau mișcarea orbitală a Pământului.

Mastercard

Sistemul de plăți nu a criptat nimic, ci pur și simplu s-a bazat pe psihologie. Culoarea roșie simbolizează curajul și nevoia de acțiune, iar culoarea galbenă indică prosperitatea. Aceasta, conform companiei, duce la succes.

National Geographic

Toată lumea știe că pictograma care confirmă calitatea documentarului vizionat este dreptunghiul galben al National Geographic. De fapt, acest dreptunghi este ușa care duce către lumea cunoașterii, iar culoarea galbenă simbolizează soarele care luminează lumea noastră.

DC Comics

După rebranding în 2016, a izbucnit un scandal imens, fanii au cerut returnarea vechiului logo. După care, creatorul companiei, Jim Lee, a trebuit să explice fanilor însemnătatea noului logo. După cum s-a dovedit, colțurile ascuțite simbolizează mai multe personaje cheie ale universului – Superman, Batman și Wonder Woman.

Uitați-vă în jur, publicitatea este peste tot, deci sunteți înconjurat de sute de logouri diferite, fiecare purtând un mesaj sau pur și simplu încearcând să vă facă să cumpărați un produs. În ciuda mesajelor destul de clare, uneori este interesant să aflăm de ce o anumită companie a ales un astfel de simbol convențional.

Mesaj a cărui logo v-a surprins cel mai mult? Împărtășește-ți părerea cu noi în comentarii.