Top 10 cele mai ciudate reguli de circulație din lume

Crezi că dacă ai trecut testul privind cunoașterea regulilor de circulație și ai obținut permisul de conducere, poți călători cu siguranță în întreaga lume? În unele țări există legi de circulație ciudate pe care nu le-ai putea ghici niciodată.

De exemplu:

10.Danemarca: Înainte de a conduce, șoferul trebuie să verifice dacă nu există nimeni sub mașină.

Conform legii daneze, șoferul este obligat să verifice dacă există un corp sub mașina lui (viu sau mort) înainte de a conduce.

9.Pennsilvania: Pe drumurile de țară, șoferul trebuie să oprească peste fiecare milă.

Dacă te afli într-o zonă rurală din statul Pennsilvania, atunci la fiecare milă unde vei opri, va trebui să trimiți o rachetă de semnal și să aștepți ca animalele să fie scoase de pe șosea.

8.Memphis și New Orleans: Dacă o femeie conduce, un bărbat cu steagul roșu trebuie să meargă în fața mașinii.

O manifestare remarcabilă a sexismului din America de Sud: legea pe care un bărbat cu steagul roșu trebuie să meargă în fața unei mașini conduse de o femeie este probabil cea mai veche antică din selecția noastră.

7.Alabama: Este interzisă conducerea unei mașini cu ochii acoperiți.

Da, această interdicție este specificată în legea din Alabama. În mod involuntar începeți să vă întrebați de ce a apărut această nevoie. Cu toate acestea, după “Bird box” poate fi destul de adevărat.

6.Alaska: Este interzis să legi un câine de acoperișul unei mașini.

Cineva a încercat? Se pare că nu este cel mai convenabil mod de a transporta un câine. Poate că câinilor li se face rău în mașină?

5.Florida: Se plătește taxă de parcare pentru un elefant

Dacă ești obișnuit să călătorești pe un elefant, nu te aștepta ca acesta să fie lăsat în parcare gratuit. În Florida, vei fi taxat pentru parcarea elefantului.

4.Tennessee și California: Nu ai voie să tragi în animale din mașină (cu excepția balenelor).

După cum știți, americanii pe lângă mașini iubesc și armele. Dar să combine aceste două plăceri este interzis, cel puțin în două state este interzis să tragă din mașină în animale. Cel mai straniu este că în balene este permis să tragă.

3.Rusia: Este interzisă conducerea unei mașini murdare.

Rusia are două nenorociri: drumurile și mașinile murdare de pe aceste drumuri. Regulile interzic rușilor să conducă vehicule murdare, deși nu este foarte probabil ca cineva să le respecte.

2.California: Este interzis ca cineva să sară din mașină la viteze mai mari de 65 de mile pe oră (105 km/h).

O altă lege, originea căreia rămâne vagă. Dar legea este lege: este interzis să sari dintr-o mașină în mișcare la alta, dacă se deplasează cu o viteză de peste 65 de mile pe oră. Și dacă mașina se deplasează cu o viteză mai mică, apoi săriți mai departe! Doar nu uitați casca.

1.Regatul Unit: Este interzisă urinarea în locuri publice, dar puteți să vă urinați pe roata dreaptă din spatele mașinii voastre.

Această regulă este destul de depășită, și nu este sigur faptul că poliția modernă o cunoaște.