„Teoria Fericirii” – Secretul unei vieți împlinite dezvăluit de Albert Einstein într-un bilețel!

Atunci când vine vorba de genialitate, ne amintim imediat de Albert Einstein. Această minte incredibilă a împărtășit lumii nu doar cunoștințe, ci și înțelepciunea care a fost păstrată datorită scrisorilor sale.

Einstein a intrat în istorie, atunci când în anul 1915 a publicat „Teoria Relativității”, care a zguduit tot ceea ce credea lumea despre spațiu și timp. Cu șapte ani mai târziu, în timpul unui turneu de lectură organizat la scurt timp după ce aflase că a câștigat premiul Nobel, Einstein a scris o altă teorie a sa.

În 1922, Einstein a fost cazat la Imperial Hotel din Tokyo. Când un băiat de la hotel i-a adus un mesaj, fizicianul s-a căutat prin buzunare ca să-l răsplătească cu un bacșiș, dar a constat că acestea erau goale. În schimb, Einstein i-a oferit bacșiș sub forma unei teorii proprii a ceea ce înseamnă să ai o viață fericită.

„O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât urmărirea scopului de a avea succes combinată cu alergătură constantă” – a scris el în germană pe o bucățică de hârtie, pe care i-a oferit-o băiatului-mesager.

Einstein i-a mai spus băiatului, conform reprezentanților casei de licitație citați de New York Times, că dacă va fi norocos, notițele acestea vor deveni mult mai valoroase decât un bacșiș obișnuit.

Omul de știință a avut dreptate. Anul trecut, „Teoria Fericirii” a lui Einstein s-a vândut la Winner’s Auction and Exhibition ce a avut loc în Ierusalim, pentru suma de 1,56 de milioane de dolari, făcându-l pe marele fizician omul care a dat cel mai generos bacșiș din lume.

În acele câteva rânduri, Einstein a pus în opoziție punctul de vedere vestic cu cel estic. Prea des oamenii asociază fericirea cu bogăția materială, dar adevărul este mult mai simplu. În schimb, trebuie să scăpăm de așteptări prea înalte, de iluzii și de stereotipuri.

Trebuie să trăim conștient momentul actual și să apreciem lucrurile care se întâmplă în fiecare zi. Trebuie să învățăm să fim recunoscători pentru viața pe care o trăim, pentru posibilitățile, pe care aceasta ni le oferă.