Te vor încânta cu splendoarea lor: 5 plante care înfloresc toată iarna

Cei care iubesc florile de cameră probabil cunosc care plante înfloresc toată iarna, însă pentru majoritatea oamenilor aceste informații nu sunt cunoscute. Astfel, îți prezentăm 5 plante care înfloresc iarna și care te vor încânta cu splendoarea lor.

Ciclamen persan
Atunci când alegi această plantă, trebuie să acorzi o atenție deosebită numărului de muguri. Planta trebuie udată cel puțin o dată la 3 zile.

Crăciunel
Această plantă înflorește până în luna aprilie. Singura condiție este îngrijirea corespunzătoare. Cel mai bine este să păstrezi floarea în ghiveci care atârnă. Pământul nu trebuie să fie excesiv de ud, astfel încât udarea plantei o dată la 4 zile este suficientă.

Iasomie de cameră
Pentru această plantă trebuie de evitat uscarea prea tare a pământului. În caz contrar, mugurii vor cădea. Avantajul florii este că umple camera cu o aromă plăcută și ușoară.

Begonia
Aceasta este o plantă care iubește foarte mult aerul cald. Dacă temperatura camerei este mai mică de +17 grade, atunci planta nu va mai înflori. Begonia trebuie să fie udată la fiecare 2 zile.

Impatiens
Temperatura ideală pentru această plantă este de la +20 la +25 de grade. Planta iubește umezeala, așa că udarea ei ar trebui să fie la fel de frecventă ca și penru begonie.

Ce plante nu sunt recomandate să fie ținute în cameră

Orhidee
Există multe superstiții legate de această plantă, fiind considerată doar pentru femei. Bărbații care se află în camera în care crește orhideea pot experimenta o stare depresivă. De asemenea, se consideră că adesea polenul florii provoacă insomnii și coșmaruri.

Crin
Cert este că polenul acestei flori poate provoca alergii și sufocare. Prin urmare, crinii nu pot fi plasați în spații închise.