Tatăl i-a explicat fiicei sale de ce nu face nimic prin casă: mama ta câștigă de trei ori mai puțin decât mine

Timp de 20 de ani, Alina a trăit cu soțul ei în dragoste și armonie și nu a bănuit că de fapt, este obligată să facă treburile casnice din cauza salariului său. Iată în ce circumstanțe a fost dovedit acest lucru.

– Tată, de ce când mama vine acasă de la serviciu, ea face totul, dar tu nu? l-a întrebat brusc fiica pe tatăl său.

Răspunsul a fost descurajator:
– Pentru că mama ta câștigă de trei ori mai puțin decât mine.

Acest răspuns a lovit-o dur pe Alina. Dintr-o dată s-a dovedit că eforturile de a menține confortul în casă, mesele delicioase și performanțele școlare ale fiicei – sunt un fel de pedeapsă pentru un mic salariu „feminin” și nu merită respect și recunoștință activitatea creativă. Alina s-a simțit atât de rău încât s-a gândit chiar la un divorț – din cauza unei astfel de situații.

Alina și-a revărsat sentimentele pe un forum anonim, unde, după cum știi, sunt mereu mulți oameni amabili, gata să dea sfaturi bune.

“Soțul este responsabil de familie, te asigură financiar, iar datoria ta este să gătești.” – a spus unul din membrii forumului.

“Pe mine, de exemplu, nu mă deranjează să gătesc pentru iubitul meu soț.” – a spus o altă membră a forumului.

Discuția a fost una tot mai aprinsă și aproape niciodată în ea nu a apărut cuvântul principal – „respect”. Dar acesta este principalul lucru fără de care o familie nu poate exista. În caz contrar, renaște în ceva diferit de scopul său – să-i facă pe toți membrii săi puțin mai fericiți, mai de succes și mai eficienți decât ar fi fost singuri.

Explicația pe care a oferit-o tatăl fiicei sale este una scurtă, incompletă și chiar umilitoare. Din păcate, multor bărbați le place să folosească dominația și dependența ca lipici pentru familie, dar ar fi necesar ca într-o familie să există în primul rând respect și recunoștință.