Sunt scurte, dar pot pătrunde în suflet: 9 Povestiri interesante și cu sens profund!

În acest articol îți prezentăm o selecție de povestiri scurte, interesante și cu un sens profund!

1.„Fereastra” de Jane Orvis

De când Rita a fost ucisă cu cruzime, Carter stă la fereastră. Fără cărți, fără televizor, fără corespondență. Viața lui este ceea ce se vede după draperii. Lui nu-i pasă cine-i aduce de mâncare, cine plătește facturile, el nu părăsește camera. Viața lui – oamenii care aleargă, anotimpurile care se schimbă, automobilele care trec pe stradă, fantoma Ritei.

Carter nu înțelege că în saloanele căptușite ale spitalului nu există ferestre.

2.„Propunerea” de Larissa Kirkland

O noapte înstelată. Momentul potrivit. Cină la lumina lumânărilor. Un restaurant italian. O mică rochie neagră. Păr splendid, ochi strălucitori, zâmbet senin. Împreună de doi ani. Iubită, cel mai bun prieten, nimeni altcineva. Șampanie. Îi cer mâna și inima. Oamenii se uită? Nu-mi pasă! Un inel frumos cu diamant. Obraji roșii, zâmbet fermecător.

Cum adică „Nu”?

3.„Fantoma” de Charles Enright

De îndată ce s-a întâmplat tragedia, m-am grăbit acasă să-i spun soției vestea proastă. Dar ea se părea că nu mă asculta deloc. Nici măcar nu mă observa. Privea prin mine, apoi și-a turnat de băut. A pornit televizorul.

În acel moment a sunat telefonul. Ea a luat receptorul. Am văzut cum i s-a schimbat expresia feței. A început să plângă în hohote.

4.„Soarta” de J. Reap

Exista o singură cale de ieșire, căci viețile noastre se legaseră într-un lanț nesfârșit de furie și fericire, trebuia să rezolvăm cumva această problemă. Am încredințat-o unei trageri la sorți: cap – ne căsătorim, pajură – ne despărțim pentru totdeauna. Moneda a fost aruncată. – Cap. Ne-am uitat cu nedumerire la ea. În câteva clipe ne-am spus unul altuia: „Poate mai încercăm odată.”

5.„Recunoștința” de Andrew Hunt

Pătura, pe care o primise recent de la o organizație de caritate, îi acoperea călduros umerii. Cizmele, pe care le-a găsit într-un coș de gunoi, îi erau numai bune. Luminile străzii îi încălzeau plăcut sufletul înghețat de întunericul rece. Forma băncii din parc i se părea atât de cunoscută spatelui său bătrân și obosit. „Îți mulțumesc, Doamne! Viața este, pur și simplu, minunată” – se gândi el.

6.„Ce vrea Diavolul?” de Brian Newell

Doi băieței stăteau și priveau cum se îndepărta Diavolul. Ochii lui hipnotici încă le întuneca mintea.

-Ce a vrut de la tine? 

-Sufletul meu. Dar de la tine? 

-O monedă pentru taxofon. Trebuia să sune urgent. 

-Vrei să mergem să mâncăm? 

-Vreau, dar nu mai am niciun ban. 

-E în regulă. Eu am destui. 

7.„Ghinionul” de Alan E. Meyer

M-am trezit din cauza unei dureri cumplite în întregul corp. Am deschis ochii și am văzut asistenta medicală alături de patul meu.

-Domnule Fujima – a spus ea – aveți noroc, ați supraviețuit bombardamentului din Hiroshima de acum două zile. Acum sunteți la spital, în afara oricărui pericol.

Am întrebat foarte slăbit:

-Unde sunt?

-În Nagasaki. – a răspuns ea.

8.„În căutarea adevărului” de Robert Tompkins

Căutările lui au luat sfârșit în acel sătuc uitat de lume. Într-o colibă aproape prăbușită sătea lângă foc „Adevărul”. El nu a văzut o femeie mai bătrână și mai urâtă în viața lui.

-Sunteți Adevărul?

Bătrâna plină de riduri a dat din cap, în semn că da.

-Spune-mi ce trebuie să spun lumii? Ce mesaj să le transmit oamenilor?

Bătrâna a scuipat în foc și a răspuns:

-Spune-le că sunt tânără și frumoasă.

9.„Medicina modernă” de August Salemi

Lumina orbitoare a farurilor, durere insuportabilă, apoi o lumină caldă și curată de culoare albastră. John se simțea uimitor de fericit, tânăr și liber, se apropia încet de lumina curată.

Durerea și întunericul a revenit treptat. John abia de a putut să deschidă ochii. Bandaje, tuburi, gips. Ambele picioare îi lipseau. Printre lacrimi, soția i-a șoptit: „Iubitule, te-au salvat!”