Sunt periculoase petele de pe ou? 10 detalii despre acest aliment pe care merită să le știi

În procesul de gătit pot apărea o serie de întrebări legate de un produs sau altul. Ouăle, de exemplu, sunt unul dintre cele mai populare alimente din lume. Acestea se găsesc în orice frigider și gospodinele cred că știu totul despre ele. Există câteva lucruri pe care le nu cunoști, dar ar fi bine să le știi, pentru că te pot ajuta în bucătărie.

1.S-ar părea că ouăle crăpate nu mai pot fi fierte. Există o metodă simplă care funcționează de fiecare dată. Pune în apă sare și introdu ouăle în apă numai după ce aceasta a început să clocotească.

2.Regula spune că ouăle tari se fierb 10 minute, cele moi până la 5 minute. Ce nu știai este că ouăle de casă trebuie să fie fierte cu 3 minute mai mult decât cele de la magazin.

3.Nu trebuie să spargi neapărat oul pentru a înțelege dacă e fiert sau crud. Pur și simplu încearcă să tăvălești oul pe masă. Oul fiert se va rostogoli, iar cel crud nu.

4.Ouăle trebuie să le speli neapărat înainte de a le găti. Se recomandă să faci asta cu bicarbonat de sodiu sau cu săpun. Pe coaja de ou există multe microorganisme care pot fi dăunătoare.

5.Ouăle fierte se alterează foarte repede, de aceea trebuie să le păstrezi neapărat la frigider. La cald, bacteriile patogene se înmulțesc extrem de rapid.

6.Pentru ca să cureți mai ușor ouăle fierte, pune-le imediat sub jetul de apă rece când le iei de pe foc.

7.Petele întunecate de pe albușul de ou fiert indică că produsul este alterat.

8.Dacă trebuie să păstrezi niște gălbenușuri crude la frigider, toarnă peste ele puțină apă. Astfel acestea nu se vor usca.

9.Albușul de ou se bate extrem de bine dacă adaugi câteva picături de suc de lămâie.

10.Pentru o spumă pufoasă de albuș, evită să le mixezi în bol din aluminiu și întotdeauna crește viteza treptat.