
În copilărie este mult mai ușor de a face prieteni noi, decât la maturitate. Spre exemplu, dacă te-ai mutat în alt oraș, iar prietenii din copilărie au rămas la locul anterior de reședință, s-ar putea să te simți singur, ceea ce este foarte trist.
De ce adulților le vine greu să se împrietenească cu cineva? Ce să faci pentru asta? În primul rând, lucrați la cele mai comune concepții greșite.
Mitul 1. Ieșirile periodice și prietenia este una și aceeași
Fiecare dintre noi are pesoane pe care le cunoaște bine, dar din anumite motive nu le considerăm potențiali prieteni.
Revizuiți-vă lista de prieteni de pe rețelele de socializare, poate vă puteți “reanima” vechile cunoștințe pentru a lega noi prietenii. De asemenea, vă puteți face prieteni pe internet – de exemplu, pe bloguri în funcție de interese.
Mitul 2. Să prietenești este foarte ușor
Prieteniile nu trebuie să fie dificile în sine, dar adesea necesită muncă – la fel ca orice relație, inclusiv relațiile de familie. Cel mai important ca efortul depus să fie reciproc.
Studiile au arătat că cei care cred că prietenia se întâmplă din noroc au mai multe șanse să fie singuri în următorii cinci ani, decât cei care depun efort pentru a o menține.
Mitul 3. Fiecare trebuie să aibă cel mai bun prieten
Cu toții percem diferit noțiunea de prietenie, însă la vârsta adultă nu este necesar să avem cel mai bun prieten și nu este nimic rău în asta. Credința în acest mit i-a determinat pe mulți să aibă așteptări false. Adulții se gândesc adesea la ce anume să comunice cu noii prieteni sau dacă merită să împărtășească totul cu ei.
Chiar dacă amicii trec prin multe dificultăți împreună sau petrec mult timp împreună, nu este neapărat ca această prietenie să devină un grozavă. Este important de conștientizat că acest lucru e absolut normal.