„Sistemul de învățământ în școli distruge talentul și individualitatea copiilor!”

Mii de școli în fiecare an „produc” oameni, care vor trăi fără a se realiza, vor trăi în singurătate, în sărăcie. De ce se întâmplă acest lucru?

Cauzele răului de astăzi trebuie căutate în trecut. Școala modernă a fost creată cu 200 de ani în urmă. Această instituție răspundea nevoilor specifice erei industriale. În acea perioadă în Anglia se dezvolta rapid ramura industriei. Apăreau fabrici, bănci și uzine noi. Pentru deservirea acestora era nevoie de milioane de executori fără minte și ascultători – un fel de bioroboți. Atunci și a fost creat sistemul care vine în contradicție cu bunul simț, cu natura copilului, cu evoluția.

Un program ideal pentru crearea roboților, care ar fi uneltele afacerilor mari.

Noi cunoaștem, că toți copiii iubesc să se joace. Astfel, procesul de învățare are loc mult mai repede, decât stând în bancă. Copiii au foarte multă energie. Ei iubesc să râdă, să alerge, să sară. Școala îi pedepsește pe copii pentru orice manifestare a emoțiilor, pentru veselie și curiozitate. Nu există niciun fel de dezvoltare personală, atât fizică, cât și spiritual-intelectuală.

Pedagogia noastră este construită astfel, încât să distrugă individualitatea, personalitatea, să-l priveze pe copil de opinia proprie.

Iată câteva motive, pentru care școala distruge talentul copilului: 

1.Cercetările științifice moderne au demonstrat că copilul învață eficient doar atunci când greșește. Școala face totul pentru a dezvolta în copii frica față de greșeli. Pentru răspunsurile greșite se pedepsește, se pun note mici. În viitor acești oameni nefericiți se tem să încerce lucrurile noi, să experimenteze, să comită greșeli.

2.În exerciții există doar 2 răspunsuri – cel corect și cel greșit. Astfel, copiii încep să vadă lumea doar în alb și negru. În realitate, multe probleme pot avea mii de metode de soluționare corecte.

3.Copiii nu au timp să gândească. Procesul modern de învățământ este constituit în așa mod, încât copilul permanent este încărcat cu sarcini lipsite de sens. Înainte, în timpul perioadei de înflorire a filosofiei, profesorul își ducea elevii pe malul râului și le dădea sarcina să gândească. Ei puteau timp de câteva zile să discute un anumit subiect, să argumenteze și să reflecteze. Doar gândind în tăcere ne putem dezvolta mintea.

4.Școala modernă distruge unul dintre instinctele înnăscute – dorința de cunoaștere. Leonardo da Vinci nu a învățat la școală. Doar datorită acestui fapt, el a reușit să-și dezvolte și să-și păstreze setea de cunoaștere. Pe parcursul întregii vieți, el a făcut descoperiri geniale, rămânând elev. Invențiile lui da Vinci au depășit cu 500 de ani perioada în care a trăit acesta. Majoritatea studenților, după ce își primesc diploma, încetează să mai învețe pentru totdeauna. Ei urăsc acest proces. Pentru restul vieții ei rămân invalizi spirituali.

5.Toate cunoștințele, care ne sunt oferite la școală timp de 12 ani de înjosire a personalității, pot încăpea pe un cip de 5 dolari, acestea nu au nicio valoare. Lumea se dezvoltă rapid, informația își pierde actualitatea și devine inutilă. Este valoroasă doar capacitatea de auto – educare, ceea ce nu se predă la școală.

Majoritatea oamenilor nu mai călătorește pe măgari, nimeni nu mai utilizează poșta de porumbei. Realitatea s-a schimbat. Numai sistemul de învățământ feudal-industrial a rămas același.

Criticând învățământul la școală, nu vreau în niciun caz să ofensez oamenii – excepție, pedagogii de la Dumnezeu. Aceștia reușesc să-și păstreze curajul și dragostea față de copii, să le ofere cunoștințe și să-i inspire pentru realizări în viitor chiar și în acest anturaj infernal.