Și-a cumpărat o insulă cu 13 mii $ și a transformat-o într-un parc de 50 de mln

Englezul Brandon Grimshaw și-a cumpărat o insulă nepopulată din Seychelles cu 13 mii $ și s-a mutat acolo cu traiul. La acel moment bărbatul avea aproape 40 de ani și o carieră în jurnalism. El a decis să-și lase postul de redactor și să înceapă o nouă viață pe insulă.

Înainte ca s-o cumpere, pe această insulă nu călcase picior de om timp de 50 de ani. Brandon, ca un adevărat Robinson Crusoe, și-a găsit un companion aborigen, Rene Laforten. El a fost cel care l-a ajutat să-și cosntruiască locuința pe insulă, dar spre deosebire de Grimshaw, Laforten venea doar din când în când în acest loc izolat de lume.

Timp de 39 de ani, cei doi prieteni au sădit pe insulă 16 mii de copaci și au construit aproape 5 kilometri de cărări. În anul 2007, Rene Laforten a decedat, iar Brandon a rămas de unul singur pe insulă.

La acel moment el avea 81 de ani. Ulterior, Brandon a adus pe insulă 2000 de specii de păsări și a contribuit la înmulțirea broaștelor țestoase gigantice, care sunt pe cale de dispariție. Datorită lui, insula s-a transformat într-un adevărat rai. O treime din fauna din Seychelles se află anume aici.

Cu câțiva ani în urmă, prințul Arabiei Saudite i-a propus lui Gramshaw să vândă insula la un preț de 50 de mln de dolari, ofertă pe care el a refuzat-o. „Nu vreau ca această insulă să devină un loc de vacanță pentru bogătași. Mai bine să devină un Parc Național unde să poată veni oricine.”

În 2008 el a reușit să convingă autoritățile să recunoască această insulă drept Parc Național.