Analizează scrisul tău și descoperă-ți neajunsurile!

Scrisul de mână spune mult mai multe despre personalitatea voastră decât credeți. De fapt, există o știință cunoscută sub numele de grafologie, care se ocupă de studiul și analiza scrierii de mână în raport cu calitățile personale. Grafologia există de secole, dar și-a atins faima în secolul al XIX-lea.

Grafologia

În prezent, grafologia este folosită în diverse scopuri:

1.În instituțiile de învățământ pentru dezvoltarea unor relații mai strânse între profesor și elev.

2.La selecția angajaților la interviuri: companiile corporative completează din ce în ce mai des interviurile de angajare tradiționale cu analiza scrisului de mână pentru a se asigura că angajează persoana potrivită.

3.În anchetele penale: identificarea suspecților folosind scrisori scrise de mână.

4.Obținerea unei înțelegeri mai profunde a sănătății. De exemplu, s-a constatat că pierderea capacității de scriere (identificabilă cu o inscripție șubredă sau cu o semnătură indescifrabilă) semnalează prezența bolii Alzheimer la persoană

Dimensiunea, intervalul, apăsarea și înclinarea

Există patru zone de focusare: dimensiunea, intervalul, apăsarea și înclinarea. Analizând fiecare dintre ele, puteți identifica anumite trăsături de personalitate. După cum arată expertul grafic Katie McKnight, mai mult de 5.000 de trăsături de personalitate pot fi identificate pur și simplu prin analizarea scrierii de mână a unei persoane.

Dimensiunea

Ce poate spune despre voi dimensiunea literelor. Literele mari pot indica faptul că sunteți extrovertit. Vă plac întâlniri sociale, cum ar fi tot felul de petreceri, vă place să vă aflați printre oameni și să comuncați cu ei. Literele mici indică că cel mai probabil sunteți introvertit. Puterea de concentrare și este punctul vostru forte. Dacă lucrați la un proiect creativ, cum ar fi dezvoltarea unui site web, vă puteți concentra și ignora influențele externe. Atunci când studiați, vă puteți concentra în așa fel, încât alții ar putea crede că îi ignorați atunci când încearcă să interacționeze cu voi.

Înclinarea

Ce trăsături ale personalității trădează modul în care înclinați literele? Scrierea înclinată spre dreapta arată că emoțiile vă conduc. Suntenți sentimental și impulsiv. Aveți relații strânse cu familia și prietenii. Luați decizii spontane, iar cadourile de la prieteni ocupă un loc special în casa voastră. Scrisul fără înclinare spune că sunteți foarte pragmatic și logic. Nu permiteți emoțiilor să influențeze procesul de luare a deciziilor. Analizați orice decizie din punctd e vedere logic. Scrierea înclinată sprea stânga  arată că îți place să lucrezi cu obiecte, nu cu oameni. Sunteți destul de reținut, introspectiv. Vă puteți dizolva în pictură sau în orice alt proiect care include lucrul cu obiecte.

Apăsarea

Literele apăsate pot spune multe despre persoană. Apăsarea puternică arată că și emoțiile tale sunt puternice. Ești sensibil. Simți lucrurile intens. Acest lucru poate însemna că sunteți din cei care reacționează rapid, permițând emoțiilor să preia controlul. Apăsarea ușoară arată că trăiești fără griji. Sunteți un rătăcitor și nu permiteți emoțiilor să vă epuizeze. Acceptați situația așa cum este și găsiți altceva pentru a vă menține mintea ocupată. Nu pierdeți timp și energie inutil, încercând să înțelegeți cauza problemei, dar acceptați lucrurile așa cum sunt și înțelegeți că plângerile vor provoca pur și simplu stres inutil.

I n t e r v a l u l

Acest aspect poate indica despre generozitatea unei persoane: cu cât este mai mare distanța dintre litere, cu atât este mai generoasă persoana. Intervalul mic indică că gestionarea timpului nu este un punct forte pentru tine. Aveți dificultăți în rutină. Puteți chiar să întârziați la întâlniri. Intervalul uniform arată că știți limitele și sunteți punctual. Când întâlnirea este programată pentru o anumită oră, veți fi cu siguranță la timp, deoarece înțelegeți că întârzierea este inacceptabilă.