Scrisoarea acestei femei de 83 de ani merită s-o citească fiecare anume acum

Viața în ziua de azi este un fel de cursă: pentru o nouă funcție, pentru silueta perfectă sau pentru simpatia cuiva. Din păcate, în această cursă nebună multă lume uită să trăiască.

Iată o scrisoare care ne face să ne oprim pentru un minut și să ne gândim un pic la viața noastră. O scrie o femeie de 83 de ani prietenei sale. Este perfect dacă o citești înainte de Revelion.

Draga mea Bertha,

să știi că eu tot mai mult citesc și tot mai puțin șterg praful. Stau în curte și admir priveliștea, fără să mă mai gândesc la buruienile din grădină. Petrec mai mult timp cu familia și prietenii… muncesc mai puțin.

Pe cât e posibil, noi trebuie să savurăm viața și nu s-o răbdăm. Acum încerc să conștientizez asta și încep să prețuiesc ceea ce am.

Nu mai economisesc pe mine. Folosesc cu fiecare ocazie cănile mele de porțelan și paharele de cristal. De exemplu, atunci când termin curățenia sau când înflorește amaryllis-ul.

Atunci când merg la piață, îmbrac cele mai frumoase haine pe care le am. Cred că dacă arăt ca o femeie de succes, îmi este mai ușor să mă despart de bani.

Nu mai aștept o ocazie specială ca să-mi folosesc parfumul preferat. Mă parfumez atunci când merg la bancă sau la medic.

Nu mai folosesc expresia „într-o zi” sau „cândva”. Dacă am ceva de văzut, de făcut sau de auzit – fac acest lucru acum.

Eu știu ce ar face alții dacă ar afla că mâine nu vor mai fi. Eu cred că ei și-ar chema în vizită rudele și prietenii. Posibil că pe unii i-ar suna ca să-și ceară iertare pentru ceva. Îmi place să cred că vor merge la restaurantul preferat și vor mânca ceva gustos. Eu presupun, pentru că nu voi ști niciodată cu siguranță.

Acestea sunt niște mărunțișuri pe care eu nu le-am făcut încă. Aș regreta foarte mult dacă n-aș reuși să le spun unele lucruri importante celor dragi. Mă întristează faptul că nu le-am spus soțului și părinților mai des cât de mult îi iubesc.

Eu încerc să nu mai economisesc pe lucrurile care îmi aduc zâmbete și fericire în viață.

Și în fiecare dimineață când mă trezesc, eu îmi spun că această zi este deosebită. Fiecare zi, fiecare minut, fiecare respirație sunt un dar pentru mine.

Posibil că viața nu a fost așa cum am sperat noi, dar atât timp cât suntem aici, putem să dansăm.