Scapă acum de ele pentru a evita dezamăgirile: 5 situații de viață pe care bărbații le regretă adesea abia după 45 de ani

Cu toții suntem urmați de-a lungul vieții de o întreagă gamă de emoții, precum: bucurii, speranțe, temeri și aspirații care nu vor dispărea niciodată, indiferent de câți ani avem.

Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, de multe ori începem să regretăm unele situații de viață sau lucruri care ni s-au întâmplat în trecut. Odată cu vârsta, aceste regrete nu dispar, ci doar se acumulează, iar cu cât îmbătrânești, cu atât mai multe regrete se acumulează în gândurile tale. Acestea încep să te chinuie și te conduc în depresie.

Dar cele mai comune situații de viață care provoacă cel mai adesea aceste regrete pot fi evitate. Iată 5 dintre cele mai populare situații de viață care îi conduc pe bărbați la regret și depresie la bătrânețe. Dacă scapi de ele în viața ta cât mai curând posibil, vei evita dezamăgirile:

1. Regretă că au continuat să urmeze visele altora de-a lungul tinereții lor.

Unul dintre cele mai comune și mai mari regrete despre care vorbesc bărbații la vârsta adultă este sentimentul că nu și-au trăit viața reală, adică viața pe care și-ar fi dorit să o trăiască dacă ar avea șansa să devină iarăși tineri.

Conform unor sondaje sociale, aproximativ 55-60% dintre bărbații (peste 50 de ani) din întreaga lume civilizată, cel puțin o dată în viață, au experimentat depresie de la gândul că nu și-au trăit viața așa cum și-ar fi dorit cu adevărat.

Dezamăgirile și regretele apar în acele momente în care urmărim visele altor oameni, dar nu pe ale noastre. De exemplu, lucrăm pentru șeful nostru și îi urmăm visul de a construi o afacere de succes sau alte sarcini. Pot exista multe astfel de exemple.

Totuși, totul se rezumă la faptul că, dacă îți dedici cea mai mare parte a vieții nu viselor tale, ci ale altcuiva, atunci cu siguranță vei fi dezamăgit.

Orice ai face, amintește-ți că viața ta este foarte scurtă. Nu pierde niciodată un minut din timpul liber forțându-te să faci ceva dacă nu-ți place. Dacă îți dedici întreaga viață pentru a ajuta la realizarea sau împlinirea visului altcuiva, atunci vei simți că l-ai trăit pe al tău în zadar.

2. Regretă că au pierdut prea mult timp și energie făcând bani

Desigur, banii sunt importanți, iar cei care spun că nu este așa – mint. Cu toții trebuie să muncim și să câștigăm bani pentru a ne întreține pe noi înșine și familiile noastre, pentru a ne putea construi o casă și pentru a ne satisface constant nevoile.

Atunci când echilibrul (între timpul de muncă și câștig) este corect, munca poate da sens vieții, permițându-ți în același timp să câștigi și să trăiești fericit, să te dedici nu numai muncii, ci și întemeierii unei familii, creșterii copiilor, etc.

Cu toate acestea, atunci când există un dezechilibru, munca poate deveni o rutină care îți distruge energia și alimentează resentimentele. Chiar dacă trebuie să muncești din greu pentru a câștiga mult – până la urmă această dorință va duce la frustrare.

Mulți oameni cu adevărat bogați spun la bătrânețe că banii mulți nu le-au adus fericire după cum le-a adus fericire primele câteva milioane de dolari câștigate. Bogăția în sine nu face o persoană mai fericită, doar o face mai liberă și independentă. Oamenii care și-au sacrificat toată energia și tinerețea doar pentru a câștiga bani, în cea mai mare parte, până la bătrânețe vor începe să se simtă singuri și dezamăgiți. Ei vor regreta că au cheltuit atât de multă energie pe câștiguri pe care nu le pot lua cu ei.

Prin urmare, dacă ai trecut pragul veniturilor mari (satisfăcându-ți nevoile), dar totuși continui să petreci timp și energie pentru a câștiga și mai mulți bani – la bătrânețe vei fi dezamăgit că nu ai avut timp să trăiești mai liber sau nu ai găsit timp pentru a-l dedica familiei tale. Și nu, nu spunem că nu ar trebui să te străduiești pentru un venit mare, spunem că ar trebui să încerci să găsești un echilibru și să nu-ți dedici toată viața banilor.

Întrebarea pe care trebuie să o pui acum este: Lucrez pentru a trăi sau trăiesc pentru a continua să muncesc?

3. Regretă că au fost într-o relație nefericită timp de mai mulți ani

Relațiile „toxice” îți pot submina sănătatea și psihicul. Mulți bărbați trăiesc ani la rând într-o căsnicie nefericită, iar motivele pot fi următoarele: obișnuință, copii, frică de singurătate, etc.

Doar că o astfel de relație de-a lungul anilor îți va înrăutăți bunăstarea și în cele din urmă vei regreta că ți-ai petrecut toată viața într-o căsnicie nereușită. Modul de a afla dacă ești într-o așa-zisă relație toxică este să te întrebi pur și simplu „cum te simți când ești în preajma iubitei sau soției tale”. Te simți apreciat și iubit sau ești obosit? Dacă răspunsul este cel din urmă, atunci gândește-te cum ar fi să scapi o dată și pentru totdeauna de aceste emoții negative și să începi o relație nouă.

4. Regretă că nu au avut grijă de sănătatea lor fizică

Prea mulți dintre noi conștientizăm importanța sănătății doar atunci când începe să ne dea de știre. Când se întâmplă acest lucru, apare un regret profund că ar fi trebuit să facem totul mult mai devreme pentru a preveni îmbolnăvirea.

Corpul tău este o mașină biologică uimitoare. Dacă nu este manipulat corespunzător, atunci după 40 de ani va deveni o sursă de probleme cronice pe viață.

Dacă la 20 sau 30 de ani există probleme cu coloana vertebrală, iar tratamentul este evitat cu orice preț, atunci în 10 ani situația se va agrava mult mai tare. Dacă ești obișnuit să mănânci mâncare nesănătoasă, să te odihnești puțin, să fumezi sau să faci alte lucruri dăunătoare, atunci organismul îți va da de știre în cel mai apropiat timp.

Este important să înveți să recunoști că corpul tău este mașina biologică care îți adăpostește conștiința și îți permite să funcționezi. Corpul tău te poate dezamăgi, îmbolnăvi, poate suferi daune fizice, răni și, uneori, diverse răni grave (care nu pot fi tratate). Prin urmare, cu cât începi mai devreme să ai grijă de corpul tău și de sănătate, cu atât vei experimenta mai puțină dezamăgire la bătrânețe.

Ce faci azi ca să ai grijă de corpul tău? Poate că este mai bine să-i acorzi timp pentru a nu te dezamăgi în viitorul apropiat?

5. Regretă că nu și-au realizat cele mai mari vise și dorințe

Regretele pot fi multe, spre exemplu, că nu ai îndrăznit niciodată să te apropii de fata pe care ai simpatizat-o la universitate sau la birou, că nu ai călătorit, că nu ai sărit cu parașuta și multe alte lucruri. Oamenii la vârsta adultă sunt adesea dezamăgiți că nu au îndrăznit să facă ceva în tinerețe și acum regretă foarte mult oportunitatea ratată.

Dar de ce să regreți?

Încearcă și asumă-ți riscuri. Încearcă să creezi o listă de lucruri pe care trebuie neapărat să le încerci în viață și începe să împlinești fiecare dintre aceste dorințe în fiecare lună sau în fiecare an.

Abia atunci, la bătrânețe, îți vei da seama cu bucurie în suflet că ai depus toate eforturile pentru a-ți îndeplini dorințele, și nu ai fost supus lașității, îndoielii sau nesiguranței.

Totul e în mâinile tale.