Șase eșecuri de care trebuie să treci în calea spre succes

Toată lumea vrea o formula minunată pentru a avea succes. Dar, din păcate, aceasta nu există. Pentru a realiza ceva, mai întâi trebuie să trecem prin nenumărate eșecuri. Potrivit psihologilor, cu cât mai multe eșecuri înfruntăm, cu atât mai mult cresc șanse spre succes. Iată câteva exemple de eșecuri pe care trebuie să le simțiți pe propria piele.

1.O relație serioasă nereușită

Eșecul unei relației nu este întotdeauna din vina dumneavoastră. Totuși un astfel de eșec vă va învăța să apreciați cu adevărat oamenii importanți. Dacă nu știi să prețuiești o relație, niciodată nu poți construi o familie armonioasă. În general, relațiile nereușite vă vor oferi atâta înțelepciune, cât nu ar putea să vă ofere învățătorii sau psihologii.

2.O prietenie nereușită

Este nevoie de timp pentru a învăța cum să înțelegi și să apreciezi relațiile cu diferiți oameni. Și aici vorbim nu doar despre relațiile amoroase. Pentru ca totul în viață să meargă bine, aveți nevoie și de prieteni. Aceștia pot oferi lecții de viață valoroase. Totuși sunt și prietenii „toxice”. Dacă înțelegeți că o prietenie nu vă aduce nimic bun, luați-vă rămas bun de la acel amic și nu faceți din asta o tragedie.

3.Alegerea unei cariere nepotrivite

Nu am întâlnit niciodată și nici nu am auzit de o persoană care a înțeles ce vrea de la viață din prima.  Dacă într-adevăr vreți să vă găsiți vocația, atunci pregătiți-vă să treceți prin multe încercări.

Dacă nu puteți rezista la primul job, la care v-ați angajat, înseamnă că aveți 99% din șanse să găsiți altul mai bun. Doar dacă sunteți unul dintr-un milion nu trebuie să treceți printr-o serie de încercări și erori pentru a găsi munca la care visați.

4.Lipsa banilor

Dacă nu ați rămas niciodată fără bani,atunci nu veți înțelegeți valoarea și importanța banilor. Dacă nu știți cum e să nu aveți nici un leu, atunci pur și simplu nu veți învăța să apreciați ceea ce aveți.

Majoritatea oamenilor sunt extrem de risipitori. Ei cheltuiesc banii ineficient și nici nu știu cum să se bucure de lucruri simple și ieftine.

Desigur, nu poți cumpăra fericirea cu bani. Dar dacă nu veți avea niciodată bani, atunci, cel mai probabil, nu veți fi nici fericit.

5.Nu poți ajunge un om măreț, fără să lupți

Dacă nu ați pierdut niciodată, cu siguranță nu veți învăța niciodată să apreciați bucuria victoriei. Pentru a reuși în viață, trebuie mereu să lupți, să pierzi și să câștigi zi de zi.

Rețineți: există o mare diferență între incapacitatea de a fi un om mare și lipsa dorinței de a deveni unul. Suntem chiar gata să spunem că o dorință este, de obicei, suficientă. Dar pentru ca aceasta dorință să apară, trebuie să vă acceptați eșecurile și să luptați pentru succes.

6.Lipsa capacității de a analiza lucrurile din jurul nostru.

Motivul pentru care oamenii se află în vârful piramidei alimentare este pentru că putem anticipa consecințele acțiunilor noastre. Înțelegem relația dintre cauză și efect mai bine decât orice altă specie animală.

Cu toate acestea, fiecare dintre noi are nevoie de timp pentru a-și dezvolta și a perfecționa această abilitate. Adesea uităm că trebuie să observăm și să analizăm mai des ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Majoritatea oamenilor se bazează pe superstiții și speranțe goale. Învățăm să gândim și să percepem viața în mod adecvat numai după ce soarta ne aduce diverse situații neplăcute. Da, nu putem prezice tot ce se întâmplă în viața noastră. Dar, în cea mai mare parte, ar trebui să putem analiza ceea ce se întâmplă și să tragem concluziile corecte.