“Să știi că în cele mai dificile momente, Universul îți va întinde o mână de ajutor” – 15 lecții din filosofia optimismului

“Schimbați-vă percepția – și viața voastră se va schimba”

1.Fericirea este înăuntru. Cheltuim prea mult timp în căutare de aprobare și confort din exterior. Și întotdeauna se adeverește că nu căutăm unde trebuie. Aruncă o privire înăuntru.

2.Fii recunoscător pentru tot. Pentru bine, rău, teribil. Viața însăși este un dar neprețuit. Iar plăcerea și durerea fac parte din călătoria noastră.

3.Schimbați-vă percepția – și viața voastră se va schimba. Când simțiți teamă, furie, resentimente, uitați-vă la situație dintr-un unghi diferit.

4.Este imposibil să-i faci pe toți fericiți, rămânând fidel ție însuți. Dar este mai bine să riști și să fii înțeles greșit, decât să fii iubit, prefăcându-te.

5.Lumea din jur este o oglindă. Ceea ce ubim în ceilalți este o reflectare a ceea ce iubim în noi înșine. Ce ne tulbură în ceilalți este un indicator a ceea la ce trebuie să fim atenți în noi înșine.

6.Fiecare persoană apare în viața noastră într-un anumit scop. Iar noi hotărâm singuri să învățăm din lecțiile pe care ni dă sau nu. Cu cât rolul ei este mai rău în viața noastră, cu atât lecția este mai serioasă.

7.Credeți. Fiți siguri că în cele mai dificile momente, Universul vă va întinde o mână de ajutor și totul va fi bine.

8.Nu luați totul prea aproape de inimă. Acțiunile altor persoane sunt o reflectare a ceea ce se întâmplă în viața lor personală. Și, de regulă, nu are nimic de a face cu voi.

9.Natura vindecă. O plimbare în aer liber și vederea peisajelor frumoase sunt uimitor de capabile să vă elibereze de gânduri inutile, să vă întoarcă la viață și să vă înveselească.

10.Persoanele ofensate ofensează oameni. Oricum iubiți-i. Deși nimeni nu vă interzice să-i iubiți de la distanță.

11.Perfecționismul este o iluzie. Cel mai inutilă, apropo. Relaxați-vă. Tindeți spre perfecționism, dar permiteți-vă să faceți greșeli și să fiți fericiți, indiferent de rezultat.

12.Sărbătoriți-vă victoriile, chiar și cele mai mici.

13.Fiți capabili să iertați. În primul rând, este necesar pentru voi, și nu pentru cei care v-au jignit. Iertând, câștigați pacea și libertatea pe care o meritați. Iertați ușor și rapid.

14.Toți avem o intuiție incredibilă. Dacă vă opriți, stați liniștiți și ascultați, puteți auzi vocea înțelepciunii voastre interioare. Ascultați șoapta liniștită a inimii voastre. Ea știe calea.

15.Lasă sufletul tău să cânte! Fii adevărat. Nu este nimeni pe Pământ ca tine. Fiți sinceri, trăiți și respirați profund, deplasându-vă spre obiectivele propuse.