Rapunzel de Brazilia: Nu i-a fost frică de critici și acum are o podoabă capilară de 66 cm!

Mica Sirenă, Jared Leto, Rapunzel – așa îl numesc oamenii, de obicei, pe Cristiano Braga din Minas Gerais, Brazilia. Și astfel de comparații pline de laudă sunt pe deplin justificate, pentru că el și-a crescut așa un păr, încât chiar și prințesele Disney l-ar invidia. Cristiano a început să-și crească părul în 2012 și în tot acest timp el a reușit să transforme o tunsoare scurtă și obișnuită de băiat, într-o podoabă capilară impresionantă de 66 cm.

Înainte, băiatul avea o înfățișare obișnuită. În anul 2012, el a decis că are nevoie de o schimbare și a început să-și crească părul.

Cristiano spune că nu are o explicație clară deciziei sale, pur și simplu, a privit în oglindă și a decis să o facă, fără a-i fi frică de părerile colegilor de la școală.

„Bunica mea zice, că dorința de a-mi crește părul se trage de la rădăcinile familiei noastre. Stră-străbunica mea era o braziliancă nativă și avea părul lung până aproape la călcâi.”

În timp ce părul îi creștea, băiatul a devenit obiectul glumelor și batjocurilor.

„Pe atunci eram criticat foarte des. Eram numit femeie, mop, sperietoare, îmi tăiau părul, îmi spuneau că sunt teribil și ciudat.”

Adevărul este, că până în prezent, băiatul nu scapă de critica celor din jur. Deseori, femeile îi spun că este „nedrept” că un bărbat are așa păr frumos.

Acum, când Cristiano a reușit să își crească părul până la 66 de centimetri lungime, oamenii îi fac complimente!

„De fiecare dată, când cineva se apropie de mine în stradă, eu mă simt puțin jenat, pentru că acea persoană atrage atenția altora asupra mea. Deși, nu pare așa, dar nu iubesc să fiu în centrul atenției.”

Uneori, Cristiano este confundat cu o celebritate. Și nu e de mirare!

„Odată, un grup de oameni s-a apropiat de mine și în limbajul semnelor m-au întrebat dacă cânt într-o formație sau ceva de genul ăsta. Au crezut că sunt vedetă. Au făcut chiar și o fotografie cu mine. Observ adesea, cum oamenii pe ascuns încearcă să-mi fotografieze părul.”

Băiatul spune, că oamenii îl compară cu diferite personaje:

Isus, John Lennon, Jared Leto, Axl Rose, Ariel, Merida, Mica Sirenă și Rapunzel – și lista nu se încheie aici.

Necătând la lungimea și frumusețea părului, Cristiano spune că îngrijirea lui este destul de simplă.

El spune, că îi ia cinci minute să își spele părul și are grijă de el cu ajutorul produselor cu aloe vera, ulei de avocado, rozmarin, mușețel și altele.

Acum, Cristiano nu limitează nici într-un fel creșterea podoabei sale capilare.

El activează în calitate de model, dar are o pasiune mare față de actorie. Băiatul spune, că dacă i s-ar propune un rol, de dragul căruia va trebui să-și taie părul, el este gata să o facă.

Părul lung este o experiență neobișnuită pentru el.

Datorită acestei experiențe, Cristiano a învățat să se prețuiască și să fie mai încrezut în sine, să nu atragă atenția la criticile și părerile celor din jur.

„Viața trece prea repede, pentru a trăi așa, cum își doresc alții. De aceea, noi trebuie să trăim pentru noi, așa cum ne dorim. Faceți ceea ce credeți de cuviință – este părul vostru și viața voastră. Bucurați-vă de ea și fiți fericiți!”