Psihoterapeut: „Dacă sunteți norocos veți simți chimia care transformă durerea în fericire, răutate în smerenie, tristețea în bucurie…”

Foto: Karoline Hjorth & Riitta Ikonen

Dacă ai noroc, vei rămâne singur. Cu totul singur, când nimeni nu este în jur și trebuie să cauți sprijin în tine însuți.

Dacă ai noroc acest lucru se va întâmpla la momentul potrivit, viața vă va lovi cum lovește ciocanul nuca, pentru a scoate cei mai bun din voi – miezul.

Dacă ai noroc și va fi timpul potrivit, va fi extrem de dureros. Va durea atât de mult încât această durere aproape că te va face să mori și apoi te va ajuta să renaști.

Dacă aveți noroc, veți plânge. Iar aceste lacrimi nu vor putea fi ascunse. Și prin ele vine eliberarea și apoi viața reală.

Dacă sunteți norocos, veți fi vulnerabili față de cei din jur, iar această stare nu o veți putea controla. Și atunci veți înțelege cine este cu voi și cine nu.

Dacă aveți noroc, nu veți ști răspunsurile la multe întrebări. Și atunci va trebui să inventați ceva.

Dacă sunteți norocos, vă veți dezamăgi în oameni, idei, profesori și magie. Asta vă va învăța să vedeți lumea reală.

Dacă sunteți norocos, nu veți avea cui să cereți un sfat. Și atunci va trebui să găsiți o busolă internă.

Dacă ești norocos, te vei simți insuportabil, atât de tare încât va trebuie să faci ceva cu această stare sau doar să vă relaxați și să lași lumea sa facă ceva cu tine.

Dacă sunteți norocos veți pierde, veți fi înșelat, veți fi trădat și aproape zdrobit. Și acest „aproape” este imprimat pe față fiecăruia cu riduri de înțelepciune. Și experiența va rămâne cu tine pentru o viață.

Dacă sunteți norocos, veți rămâne fără bani. Și va trebui să relaționezi cu oameni, pe care anterior doar îi plăteai.

Dacă sunteți norocoși, veți avea mulți bani, atunci veți fi cu adevărat disperați, pentru că veți înțelege că fericirea nu costă bani.

Dacă ești norocos, cineva apropiat îți va întoarce spatele și atunci vei învăța să prețuiești fericirea.

Dacă sunteți norocos, veți suporta toate aceste lucruri. Veți trece printr-o transformare interioară, veți simți chimia, care transformă durerea în fericire, răutate în smerenie, tristețea în bucurie, necredința în magie și neîncrederea în sine – în dragoste și înțelegere în propria persoană.

Textul a fost preluat de la psihoterapeutul rus Aglaya Dateshidze.