Produsul care mi-a înlocuit carnea, peștele și salata! Află cum să-l mănânci și să-l păstrezi corect!

David Wolfe avea dreptate spunând: “Mancați avocado la cină – și nu aveți nevoie de un chirurg plastic!”

Proprietățile avocado

Avocado este considerat un superfoof datorită conținutului ridicat de acid oleic și fibre, precum și vagonului de vitamine, minerale și oligoelemente. Consumul regulat de avocado oferă pielii tinerețe, elasticitate părului, face inima și vasele de sânge puternice, îmbunătățește memoria și consolidează sistemul imunitar.

Avocado conține mai mult potasiu decât bananele, iar conținutul de vitamina E  bate toate recordurile. Pulpă nutritivă a fructului este un antioxidant natural, care protejează celulele împotriva modificărilor patologice. În plus, avocado este un afrodisiac puternic, care ajută la creșterea (în toate sensurile) a  senzualității atât la bărbați, cât și la femei.

Pentru ca produsul să aducă beneficii maxime, trebuie să fiți capabili să-l alegeți corect și să asigurați condiții adecvate de păstrare.

Cum să alegi și păstrezi fructul de avocado

La fel ca multe alte fructe și legume, avocado ajunge pe rafturile magazinelor necopt. Culoarea verde strălucitoare a fructului o vedem cel mai des pe rafturi. Trebuie însă să alegeți avocado cu coaja mai întunecată, dar fără urme de lovituri. Pentru a facilita alegerea, vă propunem să vă concentrați asupra codiței. Îndepărtați-o și vedeți dacă locul este galben-verzui – avocado are maturitatea optimă, în cazul în care locul este maro – returnați produsul, de unde l-ați luat.

Nu contează dacă ați cumpărat fructe necoapte, ele ajung la starea perfectă și la temperatura camerei, timp de câteva zile (alături de mere chiar mai repede).

După cum arată practica, avocado tăiat își păstrează cel mai bine culoare lângă ă ceapă tăiată. Aspectul apetisant se va menține mai mult dacă stropiți pulpa cu suc de lămâie sau lime. Și încă un sfat: dacă decideți să lăsați jumătate de avocado pentru mai târziu, nu îndepărtați sâmburele.

Cum să consumăm avocado

Caracterul uleios și hrănitor este specfic pentru avocado. Aceste calități îl transformă într-o alternativă sănătoasă pentru diferite sosuri și maioneză pentru salatele cu fructe de mare sau ouă. Avocado este o bază excelentă pentru produse delicioase sănătoase.

Combinați pâinea integrală cu pastă de avocado și cu alte ingrediente la gustul dumneavoastră. Ouă fierte, legume, conserve de ton, nuci, năut … Variațiile de tartine cu avocado sunt nenumărate!

Cel mai simplu lucru este să tăiați fructele în felii, să le presărați cu suc de lămâie și să le puneți pe toast. Gustarea utilă va fi sățioasă pentru mult timp. Avocado este un analog vegetal al cărnii, o sursă de proteine, un produs bligatoriu pentru sportivi și cei care doresc să obțină mase musculare. Și, după cum știți, mai mulți mușchi – mai puțină grăsime.

Sâmburele de avocado merită o atenție deosebită. Pune-l în pământ și după puțin timp vei admira propriul copac de avocado!