11 caracteristici ale femeii inteligente

Internetul abundă în citate și articole despre principalele caracteristici, care trebuie să le întrunească o femeie inteligentă. De exemplu, scriitorul francez Paul Valery crede că „o femeie inteligentă este o femeie cu care bărbații pot fi cât de proști vor”, iar scriitoarea Sidonie-Gabrielle Colette menționează că „o femeie care crede că este inteligentă cere drepturi egale cu bărbatul. O femeie care este inteligentă, nu”. Dar cum, de fapt, este o femeie deșteaptă și împlinită? Vedeți mai jos cele mai importante caracteristici.

Niciodată nu se minte

Niciodată nu se minte, chiar și în cele mai neînsemnate lucruri. Pentru ce să se mintă? Oricum, dacă are o problemă, va trebuie să o rezolve, nimeni nu va face acest lucru pentru ea.

De exemplu dacă El nu o sună, înseamnă că nu i-a plăcut și atât. Pentru ce să-și imaginezi că a plecat brusc să cucerească Alpii sau s-a pierdut în Africa, a uitat numărul de telefon sau este atât de îndrăgostit încât are emoții să îi audă glasul. Nu pierde timpul cu iluzii deșarte, pentru că doar așa nu va suferi din cauza acestora.

Pentru femeile deștepte, bărbații nu sunt centrul universului

Bineînțeles că femeile iubesc bărbații. Dar, pe lângă aceștia, mai există și alte lucruri preferate – lucrul, familie, hobby-uri. Chiar dacă și-a găsit sufletul pereche, acest fapt nu îi dă sentimentul că este împlinită ca personalitate. O femeie inteligentă este așa înainte ca să înceapă o relație, în timp ce se află într-o relație și după ce se încheie o relație.

Nu se agăța de emoții

Când ești fericită – te bucuri, când ești nefericită – te simți rău. Nu trebuie să-ți ascunzi emoțiile, să le ții doar pentru tine. Totuși, o femeie deșteaptă nu o face pe victima, nu joacă rolul unei actrițe într-o dramă, nu strigă-n gura mare: uitați-vă cum sufăr! Ea își spune: s-a întâmplat, am supraviețuit, merg mai departe.

 

Femeile deștepte sunt perspicace

Aceasta înseamnă că intuiția îi spune când oamenii o mint, sau îi șoptește când o persoană suferă și are nevoie de ajutor. Totodată, ea simte când să-i facă cuiva un cadou neașteptat, pentru a-l surprinde.

Se îmbracă cu gust

La capitolul haine și accesorii – mereu știe cu ce îi stă bine. De obicei, îi plac variantele verificate deja și nu face experimente.

Nu fuge după modă și chiar dacă știe despre noile tendințe, mereu își alegi doar ceea ce îi va completa ținuta. Nu încearcă să impresionezi pe cineva. Principalul obiectiv al acesteia, nu doar în materie de modă, este menținerea armoniei interioare.

Își stabilești propriile limite

Orice sferă a vieții sale are granițe bine stabilite, de care nu vrea să treacă.  Sau dimpotrivă, nu există dorința de a lăsa pe cineva mai aproape.

Mai mult, cei din jurul tău sesizează aceste limite, dar cât de tare și-ar dori, nu le pot distruge, deoarece ea singură decide când și pentru cine face excepții.

Se cunoaște perfect

Corpul acesteia nu îi va oferi surprize neașteptate sau neplăcute. Motivul este simplu – este atentă la el. Desigur, se îmbolnăvește și ea ca orice om. Dar, de exemplu, dacă mâine are o zi importantă, cu o seară înainte ea nu va merge la distracții, nu va bea alcool sau nu se va culca târziu. Apropo, acest lucru nu este rezultatul unei voințe de fier sau al auto-controlului. Pur și simplu, femeile deștepte își înțeleg dorințele propriului organism și cât sunt acestea de importante.

Este un analist perfect

Visele sunt cu siguranță bune, dar femeile deștepte preferă planuri concrete, mai ales când este vorba despre lucruri importante. O femeie inteligentă mereu analizează toate situațiile în care se află și toate posibilitățile pentru a-și realiza planurile.

Întotdeauna valorifică prezentul

Femeile inteligente percep trecutul ca sursă de amintire și ca experiență acumulată. Dar nu au nici un motiv să regrete alegerile făcute sau cuvintele rostite. Trecutul a trecut pentru ea.

În ceea ce privește viitorul, își dă seama că este imposibil să îl prezică. Poate să viseze sau să-și facă planuri, dar viața merge mai departe acum și ea înțelege că prezentul este cel mai important din tot acest puzzle.

Nu își neagă feminitatea

Niciodată nu folosește trucuri de genul: „o femeie adevărată”, dar nici nu neagă că îi plac ca la orice femeie: gențile, florile, confortul, mâncarea delicioasă. O femeie deșteaptă găsește mijlocul de aur între feminism și feminitate.