Povestea unui succes: Eșecul de la interviu l-a ajutat să își construiască cariera strălucitoare!

Un bărbat era în căutarea unui loc de muncă, dar căutările lui s-au încheiat cu un fiasco. În timpul interviului, s-a dovedit că, pentru a fi angajat ca măturător într-o companie mare, era necesar să aibă e-mail, întrucât corespondența cu toți angajații se realizează exclusiv în rețea. Din cauza că bărbatul nu avea calculator, i s-a refuzat în mod delicat postul de muncă.

Bărbatul a rămas confuz de această întorsătură. În buzunar avea doar 10 dolari, ceea ce l-a condus la o idee foarte interesantă. De toți banii, el a cumpărat mere, apoi sunând la fiecare ușă le-a vândut tuturor doritorilor. Astfel, bărbatul a câștigat 20 de dolari. A repetat această manipulare cu merele toată ziua, iar seara a obținut 160 de dolari.

Bărbatul și-a dat seama că oamenii pot cumpăra lucrurile de care au nevoie chiar la ușa casei. Continuându-și mica afacere, a făcut bani de o bicicletă. Cifra de afaceri a crescut și câțiva ani mai târziu, bărbatul deja avea propriul lanț de supermarketuri.

La bătrânețe, omul de afaceri căuta un moștenitor demn și un manager financiar îl ajuta să întocmească toate actele necesare. Când documentele erau gata, managerul i-a cerut bărbatului adresa de e-mail pentru a expedia toată documentația. Bărbatul a spus că nu a avut niciodată un calculator și nici poștă electronică.

Managerul l-a întrebat uimit: „Cum așa? Ați creat o afacere de succes, aveți propria rețea de supermarketuri. Dar câte perspective s-ar fi deschis în fața dumneavoastră, dacă ați fi avut acces la tehnologia modernă și la internet!”

Bărbatul a zâmbit și i-a răspuns: „Da, mi s-ar fi deschis pespectiva de a fi un măturător de succes!”