Pot trăi și 30 de ani: 7 curiozități despre pisici, pe care nu le știai

Pisica este una dintre cele mai răspândite animale de companie pe care oamenii preferă să le aibă în preajmă. Sunt gingașe, ușor de îngrijit și oferă o stare de calm. Există unele curiozități despre aceste feline, pe care nu le știe oricine.

1.Speranța de viață

Se spune că pisicile trăiesc între 10 și 15 ani. De fapt, multe dintre ele pot trăi mai mult de 20 de ani. În SUA a existat un motan longeviv care a trăit 38 de ani.

2.Pisicile sunt predispuse la alergii

Nu doar oamenii pot suferi din cauza alergiei la pisici și pisicile pot suferi din cauza oamenilor. Pielea acestora poate provoca felinei o mâncărime insuportabilă.

3.Rostul torsului

Deseori, acest proces este legat de plăcere, dar nu este întotdeauna așa. Torsul poate însemna frică, anxietate, așteptare. Oricare ar fi motivul, pentru oameni, torsul are un efect benefic. Aceste vibrații influențează pozitiv organismul, îl vindecă și îl întinerește.

4.Intoleranța la lactoză

Faptul că laptele este mâncarea preferată a pisicilor este un mit. Cercetările au demonstrat că pisicile tolerează destul de prost lactoza. Organismul pisicii digeră foarte greu laptele, iar bacteriile din acesta îi provoacă meteorism.

5.Fără dulciuri

Majoritatea posesorilor de pisici știu că acestea nu sunt atrase de dulciuri. Acestea vor simți repede mirosul de salam, dar vor ignora o ciocolată, de exemplu. De fapt, pisicile nu pot sesiza gustul dulce.

6.Își ling blana nu pentru a fi curată

S-a demonstrat că pisicile își ling blana nu pentru că aceasta este murdară, ci pentru a-și regla temperatura corpului. Corpul pisicii are foarte puține glande sudoripare, îi transpiră doar lăbuțele, de aceea, când îi este cald, felina își linge blana. Încă un motiv al linsului blănii este mirosul străin, de exemplu, al omului.

7.Mustățile sunt ca un navigator

Mustățile se comportă ca un adevărat sistem de navigație atunci când pisica merge prin întuneric. Acestea o ajută să simtă apropierea de corpurile solide, contactul cu care trebuie să-l evite. De asemenea, mustățile o ajută să înțeleagă dacă va încăpea într-un spațiu îngust, întrucât lățimea acestora corespunde cu cea a corpului.