„Pitbullul albanez” – rasa de câini care poate avea cele mai neobișnuite culori

Multe rase de câini au fost create pentru scopuri decorative din cauza formei, dimensiunii sau culorii lor. Pitbullul albanez este una dintre aceste rase. La început, acești câini nu erau considerați a fi rasă pură, dar în timp au fost recunoscuți de mai multe asociații de câini.

Câinii din această rasă sunt uimitori datorită coloritului pe care îl au. Pitbullul albanez poate fi alb, cafeniu, negru, vărgat ca o zebră sau pătat ca un ghepard.

De fapt, specialiștii afirmă că Pitbullul albanez nu e o rasă pură, ci una modificată genetic, de aici și culorile neobișnuite ale câinilor.

Deși mai multe asociații de câini au recunoscut această rasă, unii specialiști consideră că aceasta nu este o rasă separată ca atare, ci doar o variație a culorii Pitbullului american.

Mai mult ca atât, împreună cu blana de culoarea neobișnuită, au fost atrase și probleme genetice, inclusiv deviații în psihicul câinilor.

Problemele obținute ar putea fi diferite în ceea ce privește agresivitatea, atât în ​​raport cu pradă, cât și în raport cu stăpânul lor.

Deși este un „vânător ideal” care nu se teme nici de cea mai mare pradă, aceștia deseori se nasc cu defecte vizibile. Cele mai întâlnite defecte sunt lipsa de urechi, ochi sau tulburări ale văzului și ale auzului.

Multe asociații care protejează animalele sunt împotriva reproducerii acestei „rase”.

Problema constă în caracteristicile genetice ale acestor câini și psihicul lor instabil.

Totuși mulți iubitori de câini preferă această „rasă” neobișnuită și cumpără acești câini în special pentru coloritul său.