Petrece mai mult timp la aer liber: 17 obiceiuri care îți vor face viața mai bună

Pentru a-ți face viața mai bună, urmează aceste 17 obiceiuri simple.

1. Începe să ții un jurnal de recunoștință
Durează doar câteva minute pe zi, iar beneficiile vor fi enorme. La urma urmei, sentimentul de recunoștință afectează chiar și creierul! Atunci când notezi în jurnal toate lucrurile bune care ți s-au întâmplat în timpul zilei – atât marile realizări, cât și micile bucurii – va ajuta la reducerea stresului, la îmbunătățirea somnului, la îmbunătățirea comunicării cu ceilalți.

„Nu există o modalitate „corectă” sau „greșită” de a ține un astfel de jurnal”, spune psihologul clinician John Lee. „Principalul este să o faci în mod regulat, în fiecare zi, de exemplu, înainte de a merge la culcare.”

2. Respiră profund
„Stresul se manifestă fizic în moduri diferite. Mulți, de exemplu, încep să aibă probleme cu sistemul digestiv”, explică psihiatru Amanda Goldstein. „Respirând profund și constant, va ajuta corpul să se relaxeze.”

3. Bea apă
Apa este izvorul vieții. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din organism și hidratează corpul.

4. Transformă îngrijirea pielii și a corpului în momente de autoîngrijire
Aprinde o lampă de aromaterapie în timp ce aplici o cremă sau o loțiune hidratantă pe piele. Alocă timp cel puțin o dată pe săptămână pentru ritualul preferat, cum ar fi o mască de față.

5. Petrece mai mult timp la aer liber
Chiar dacă afară este frig, o gură de aer proaspăt nu strică niciodată. O plimbare scurtă este mai bună decât să nu te plimbi deloc. Dacă nu îți poți lăsa telefonul acasă sau la birou, măcar pune-l în buzunar, ca să nu te împiedice să urmărești ce se întâmplă în jurul tău.

6. Comunică mai mult cu prietenii
O conversație sinceră la o ceașcă de cafea poate schimba cursul zilei, așa că nu ezita să te întâlnești cu prietenii.

7. Încearcă acupunctura
Cercetările arată că acupunctura poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății.

8. Cere ajutor dacă simți că ai nevoie
În cazul în care simți că ești epuizată sau că nu-ți reușește de una singură să faci un anumit lucru, nu ezita să ceri ajutorul celor dragi.

9. Ia aminte că starea de spirit a celor din jur nu este responsabilitatea ta
„Nu lua personal tot ceea ce spun și cred oamenii”, sugerează psihologul și specialistul în căsătorii Andrea Dindinger. „Nu este vorba despre ofensarea altora, ci despre faptul că nu ești absolut responsabil pentru starea lor de spirit.”

10. Încearcă să te implici în voluntariat
A ajuta pe ceilalți este cunoscut de mult timp a fi eficient în gestionarea stresului, iar îngrijirea animalelor poate reduce, de asemenea, simptomele PTSD, depresia, anxietatea și alte afecțiuni.

11. Dacă ai grădină în curte, nu ezita să plantezi plante
„Ne ajută să ne concentrăm și ne îmbunătățește starea de spirit”, explică instructorul de yoga și acupunctură Shannon Lawrence. – Este deosebit de grozav să ai o grădină adevărată în curte: a fi la aer curat și la soare ajută la reducerea tensiunii. Un adevărat bonus este întărirea mușchilor și coordonarea îmbunătățită.

12. Vizionează o comedie
Mai ales dacă ești trist și bolnav. Un film de comedie îți va îmbunătăți starea de spirit și te va ajuta să uiți de probleme.

13. Fă un act bun
Oricât nu ar suna de banal, este întotdeauna bine să știi că și ceilalți au dificultăți, iar tu poți să-i ajuți.

14. Interacționează conștient cu social media
„Toți clienții mei, care au început să decidă singuri cât timp sunt dispuși să petreacă pe rețelele de socializare și ce conținut să citească, au remarcat că au început să experimenteze mai puține emoții negative”, spune psihologul Beth Sherman. „Mulți spun că au încetat să-i urmărească pe alții și, prin urmare, s-au simțit mai liberi.”

15. Creează-ți un ritual de seară
Stresul și anxietatea sunt două dintre principalele cauze ale somnului prost, așa că merită să ai o abordare responsabilă a rutinei tale de seară. Pune-ți smartphone-ul deoparte cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a adormi. În schimb, citește o carte bună, bea ceai cald din plante, vorbește cu cei dragi, mângâie-ți pisica – pe scurt, fă ceea ce te calmează.

16. Meditează
Chiar și cu cel mai aglomerat program, poți găsi 5-10 minute pentru meditație. S-a demonstrat că meditația crește volumul materiei cenușii din creier, ceea ce ne ajută să facem față tulburărilor de dispoziție.

17. Bea mai mult ceai verde
Dacă nu ești pregătit să renunți la ceaiul tău negru și cafeaua preferată – nici nu trebuie, doar adaugă ceai verde la băuturile pe care le bei în timpul zilei. Studiile arată că ajută la combaterea stresului și îmbunătățește concentrarea.