Pentru cei căzuți „într-o prăpastie”: Dacă aveți senzația că lumea se prăbușește, citiți acest articol

Mișcare doar spre culmile succesului nu există. Dacă intenționați să obțineți ceva semnificativ în viață, uneori veți cădea, în mod inevitabil, în „prăpastie”.

La început, orice faci, simți un mare impuls emoțional. Jogging, engleză, relații amoroase, afaceri etc. Vedeți numai binele în ceea ce faceți. Dar dacă continuați pe acel drum, atunci așteptările voastre mari nu coincid neapărat cu ocupațiile carele aveți. Începe să apară dezamăgirea, iar mulți dintre noi lasă ce au început.

Ce se întâmplă după? Într-un mod destul de ciudat, viața ne mai oferă o încercare, de obicei, devine și mai dificil și depresiv. De fapt, așa viața ne testează fermitatea.

Apoi urmează o etapă și mai aiurea – lipsa progresului. Această etapă cel mai bine le este cunoscută sportivilor. Dacă la început progresul a fost evident, la un moment dat aceleași acțiuni îi țin la un singur nivel.

Viața ne testează răbdarea

Când ne-am învățat lecțiile, atunci când calea este aleasă, cea potrivită, desigur, apare în mod inevitabil o creștere. Și aceasta aduce o fericirea incomparabilă. Ridicarea din „prăpastie”, „rătăcire”, „depresie”, sau numiți-o cum vreți, se poate întâmpla rapid sau poate să dureze mai mulți ani. Acest lucru depinde de cât de repede sunteți gata să vă schimbați principiile, să trageți concluzii, să vă recunoașteți greșelile și să vă învățați lecțiile.

Căderea în „prăpastie” este un filtru social

Aceste probleme și necazuri apar în mod necesar în calea tuturor celor care aleg să nu rămână mediocri. „Prăpastia” este o ciocnire între lumea imaginară și cea reală. Cei care se ridică din „prăpastie” ajung să se realizeze ca ființe umane, iar cei care rămân acolo încep să se plângă pe nedreptatea din această lume.

Ce să faceți?

Când spunem că cineva este inadecvat, nu înseamnă că este bolnav psihic. Noi suntem absolut toți inadecvați. Inadecvarea înseamnă lipsa de pregătire a viziunilor asupra lumii înconjurătoare. Și o problemă neașteptată și un succes neașteptat sunt două aspecte ale inadecvării.

În primul rând, trebuie să înțelegeți că atunci când te afli într-o situație dificilă, atunci lumea te-a pedepsit pentru inadecvare. Nu ați anticipat, ați permis sau ați făcut ceva ce v-a adus în situația actuală. De fapt, nimeni, cu excepția ta, nu poartă vreo vină. Deși este foarte greu să recunoști, acest lucru este primordial, pentru că altfel situația se va înrăutăți.

Ca și în clubul alcoolicilor anonimi, oamenii spun mai întâi pentru toți: „Am 28 de ani și sunt alcoolic”. Potrivit lor, recunoașterea unei probleme reprezintă 50% din soluționarea acesteia.

Dar, dacă serios, trebuie să vă scoateți coroana din cap, să înțelegeți unde ați greșit și să cereți ajutor. Cereți sfatul cuiva. Asigurați-vă că vă întâlniți cu cei care au fost deja în situații dificile. Nu e nevoie să te învinovățești, doar prin situații complicate renaști ca o pasăre Phoenix.

Dacă înțelegeți în cele din urmă că sunteți în cădere, mai întâi trebuie să tăiați ceea ce vă accelerează căderea. De exemplu, într-o afacere care merge prost, trebuie să abandonezi zonele în mod evident neprofitabile, să concediezi angajații neloiali și inutili, poate chiar să abandoneze clienții cei mai problematici. Trebuie să renunți la tot ceea ce este de prisos pentru a găsi cel mai important lucru.

Nu poți să tai totul. Unele lucrări ar trebui să primească mai multă atenție și resurse, iar ceea ce nu funcționează ar trebui respins.

Îndepărtați vampirii și adunați-vă o echipă puternică

Cel mai important lucru acum este starea dumneavoastră emoțională. Energia dumneavoastră este acum transformată în acțiuni care schimbă situația în bine. Dacă primiți energie negativă din jur, atunci acțiunile nu vă vor aduce succes.

Rezolvarea problemelor și luarea unor decizii dificile necesită multă energie. Să-ți ascunzi capul în nisip și să gândești că totul se va rezolva de la sine este complet greșit. Prin urmare, tot ceea ce îți fură energia (oameni, știri, clienți) ar trebui respins cât mai mult posibil.

Nu vă uitați la televizor, ignorați cursul de schimb valutar, dacă nu vă privește direct, îndepărtați-i pe toți cei care vă aduc negativism, panică și apatie.

Nu ignorați ajutorul, mulțumiți pentru sprijin. Adunați-vă în jur prieteni loiali. Orice dificultăți sunt mai ușor de rezolvat împreună. Împarte sarcinile, bucurați-vă împreună de victorii, întâmpinați dificultăți împreună. Și înțelegeți, exact în acest moment înțelegeți, cine sunt oamenii care vă înconjoară.

Gândiți-vă, că peste un an, doi…sau cinci veți râde de situația, care acum vă dă bătăi de cap, pentru că atunci ea va fi deja rezolvată.