Părerea unui bărbat: Cum bunicile au început să arate ca fetele?

O cheamă Victoria. Ne-am cunoscut recent, la o petrecere. Îmbrăcată cu stil, cu niște cercei interesanți, foarte sexy. Râdea și gesticula, făcând zgomot cu brățările ei neobișnuite, ca o puștoaică. Victoria mi-a plăcut foarte tare. Nu că aș fi vrut imediat să încep o relație cu ea, doar mi-am dorit să o cunosc mai îndeaproape. Ne-am întâlnit, stăm de vorbă. Eu îi arăt fotografiile copiilor mei. Victoria scoate telefonul și îmi arată un băiețel frumos, de vreo șase ani.

-Ce fiu minunat ai! – îi spun eu.

-Mulțumesc, – răspunde ea. – Doar că e nepotul.

-Cine?

-Nepotul! – râde Victoria. – Eu sunt bunică.

Pe de altă parte, eu singur sunt un prost. Ei și ce dacă e bunică? Problema e în aceea, că noi ne-am obișnuit să percepem cuvântul „bunică” ca pe un verdict. Stai tanti acasă, privește televizorul, împletește ciorapi pentru nepoți. Bunică? Ei, la revedere, viața a luat sfârșit.

Dar totul s-a schimbat. Acum bunicile sunt altfel. Bunicile își doresc să trăiască viața din plin, să se distreze, să facă sport și să meargă la saloane de frumusețe. Acum, la 50 de ani, femeia este cea mai atrăgătoare. Toată viața a alergat între serviciu, copii și soț, abia de reușea să își facă manichiura.

Dar iată că copiii au crescut, soțul s-a întins pe canapea, el nu are nevoie de nimic, doar să fie lăsat în pace. Iar femeia – o, femeia abia începe să trăiască. Are suficientă energie, spre deosebire de soț. Îi ajunge și pentru nepoți, și pentru petreceri și pentru călătorii. Și chiar pentru un flirt ușor. Pentru că, ce fel de femeie fără de flirt?

Cel mai important este că ea își poate permite să arate așa cum îi place. Dacă înainte se conforma unor reguli generale, acum nu îi mai pasă de ele. Ea este liberă, iată ce contează. Regulile există pentru cei tineri, pentru cei care încearcă să își facă carieră, să se înscrie în societate și în colectiv, să corespundă așteptărilor. Tinerii nu au timp să se distreze și să își facă de cap. Aceștia sunt prea ocupați cu planurile și realizarea lor. Iar aceste bunici nu se tem de nimic, și-au încheiat cariera, își permit să fie amuzante și fericite. Abia după 50 de ani la ele vine tinerețea cu toate nebuniile ei.

Dacă vii dimineața la piscină, toate pistele sunt ocupate de astfel de „bunici”. Dacă intri la o expoziție – acolo sunt în mare parte doar ele. Seara în cafenea – la fel ele. Bineînțeles, la cafenea poți întâlni și tineri. Doar că aceștia sunt plictisitori, inobservabili și posomorâți. Se distrează doar femeile după 50 de ani.

Dar cum acestea se îmbracă? De parcă ar vrea să se răzbune pentru tinerețea sovietică sumbră, când niște blugi simpli erau un mare lux. Ele doar își doresc să fie admirate, la modă, atrăgătoare.

Plus la toate, aceste femei sunt foarte dornice să învețe. Merg la cursuri de limbi străine, la ore de artă, învață să danseze rumba, participă la maratoane, merg pe biciclete și schiuri.

Acum este timpul bunicilor cool. Care se comportă ca fetele de 18 ani. Care au un interes nesecat de a trăi și de a se distra, de a dansa rumba. În timp ce soțul își măsoară tensiunea, ele se dichisesc și fug în oraș.