Osho: “Viața umană este un acord sacru acceptat”

Osho este considerat unul dintre cei mai controversaţi lideri spirituali pe care i-a dat India secolului al XX-lea. Osho, pe numele său la naștere Chandra Mohan Jain a fost un filozof, guru și învățător spiritual indian, fondator al curentului spiritual Neo-Sannyas, Rajnish sau Oshoism.

Osho despre viața umană: “Viața umană este un acord sacru acceptat. Nicidecum nu este un accident sau un eveniment neașteptat. De fiecare dată, după o viață trăită pe pământ, ați întâlnit lumina și ați fost îmbrățișați de lumină. Ai fost scăldat în dragoste și a fost necondiționat. Din acest spațiu al iubirii ți-ai văzut viața. Nu ați fost condamnați de cineva, singuri v-ați condamnat. V-ați condamnat prin standardele prin care i-ați condamnat pe ceilalți în timp ce erați pe pământ.

Nu puteți să vă iertați pentru durerea pe care ați cauzat-o altora, și ați căutat pocăință. Nu ești capabil să ierți pe alții pentru durerea pe care ți-au provocat-o, ți-e sete de răzbunare.

Puterea condiționalității și emoțiile nerezolvate te-au făcut astfel ca să fii prins în ciclurile nașterii și morții. V-ați proiectat viața viitoare în funcție de lecțiile pe care trebuie să le învățați și de dorințele pe care le doriți să le îndepliniți.
Divinitatea este gata să vă împlinească rugăciunile în orice moment. Viața este o alegere proprie, nu o constrângere.

Pentru a rupe ciclurile vieții și ale morții, trebuie să îndepliniți condițiile contractului sacru. Ar trebui să dezlănțuiți durerea și ura, să învățați să iertați și să iubiți. Înflorirea inimii și trezirea către divinitate sunt cele mai mari daruri pe care viața le are pentru voi.”

Osho