Oricine te poate critica. Principalul lucru este că această persoană să nu fii tu: de ce Universului nu îi place autocritica?

Este important să nu confundăm autoironia cu autocritica.

Autocritica – o evaluare critică constantă a sinelui în direcția deprecierii și distrugerii – nu este o analiză comparativă productivă a eului de ieri cu eul de astăzi.

Aici vorbim despre obiceiul de ați da cu piciorul pentru orice, de a te critica și de ați găsi vina în fleacuri, de a-i asculta pe ceilalți și de a le pune cuvintele la suflet.

De fapt, există o pregătire personală pentru un nivel scăzut de trai.

Astăzi ai spus sau te-ai gândit rău despre tine, și mâine, și peste o săptămână. Apoi ți-ai format un obicei. Apoi ai încetat să mai crezi în tine. Și apoi ai încetat să crezi în miracole, care, după cum știm, sunt săvârșite de propriile noastre mâini.

Universul îi tratează pe toți la fel de favorabil. El nu ne citește gândurile și nu ne urmărește discursul.

Când o persoană se pregătește zi de zi pentru ce e mai rău, se antrenează să fie cea mai lipsită de valoare și cea mai incapabilă de nimic, cea mai groaznică și nefericită, atunci aceasta este citită ca o intenție sinceră și cea mai puternică dorință.

Universul o îndeplinește. Tu însuți ai cerut!

Știi unde este cu adevărat critică constructivă? De la alte persoane.

Da! Întotdeauna vor fi cei care te vor critica pentru ceva și nu-ți vor vedea valoarea. Și acest lucru nu este rău, ci dimpotrivă minunat – înseamnă că nu te-ai transformat într-un copac și nu stai pe loc, ci te miști, faci, acționez, încerci, trăiești, te cauți, nu îți este frică să greșești, te testezi pentru putere, cauți noi căi către obiective și vise.

Oricine te poate critica. Principalul lucru este că această persoană să nu fii tu.
Memorează această frază sau notează-o într-un loc vizibil pentru siguranță.

Autocritica este distructivă. Atrage o cantitate colosală de credință și, odată cu ea, energie pozitivă, încărcându-vă cu negativitate și descurajare.

Să ne amintim că descurajarea este cea mai odioasă crimă împotriva propriei persoane și un păcat.

Încearcă să găsești în tine acele trăsături și calități puternice. Lucrează asupra lor, fii mândru de ele, acționează cel mai des asupra lor și avansează, îmbunătățește-le și întărește-le.

Niciun eșec din trecut nu te definește ca persoană, indiferent ce spune cineva.
Vei fi mereu cel mai rău, lipsit de valoare și dezgustător pentru cineva (din cauza invidiei, a unei viziuni diferite asupra lumii etc.).

Dar să nu ai tu aceste gânduri. Aceasta este părerea celorlalți. Tu ești special pentru tine, nu pentru ceilalți.

Învață să te uiți pozitiv la tine. Urmăriți și anihilați orice dorință, chiar de moment, de a vă critica și de a vă răstigni pentru un fleac sau ceva care nu a funcționat, pentru aspectul, gândurile dvs. etc.

Urmează multe zile. Ai creier. Puteți amâna cu ușurință ideea autocriticii sau o puteți lua din cealaltă parte, venind cu o nouă abordare, adăugând o mână de creativitate, un vârf de dragoste, interes și curiozitate.

Sprijinul tău intern ar trebui să fie de încredere și puternic, și nu o structură șubredă, care poate fi suflată de orice vânt din cuvintele neplăcute aruncate de cineva.

Unde s-a văzut că o persoană unică vie ar putea fi distrusă de cuvinte, adică de aer cu litere?!

Acest lucru nu se întâmplă în lumea unei persoane adulte și responsabile care se iubește pe sine, se apreciază, se protejează și lucrează asupra sa.

Acest lucru se poate întâmpla doar unei persoane care iubește să se joace de-a v-ați ascunselea cu propria viață.

Cu cât renunți mai devreme la obiceiul de a te critica și începi să dezvolți obiceiul de a te aprecia, cu atât mai repede Universul va putea să-ți simtă semnalele și să înceapă să ajute cu toată puterea!

Și în timp ce ești angajat în autodistrugere, partea ta de miracole este neglijabilă. Tu însuți iei undița pentru a prinde lucruri bune.

Totul este simplu.