Organizăm și delimităm spațiul din grădină: 17 Idei creative care îți vor bucura ochii!

Deseori se întâmplă, că stăpânii își petrec zile întregi muncind în grădină, încercând să transforme paturile de flori în opere de artă, însă acestora nu le ajunge o atingere finală. Gardul decorativ ar putea să devină acel detaliu care să completeze imaginea și să o facă să arate perfect. Vezi în continuare câteva idei originale, cum să delimitezi într-un mod deosebit granițele paturilor de flori!

1.Gabioanele în designul de landșaft

Deseori, în grădină este nevoie de a crea un gard mic care să împartă situl în zone funcționale, să ascundă locurile mai puțin atrăgătoare și să delimiteze frumos un pat de flori.

2.Farfuriile vechi ca element de decor

3.Un mini-terariu din țevile ruginite din metal

Creând un mini-terariu cu propriile mâini, unii folosesc recipiente mici din plastic, vase din lut sau țevi metalice ruginite, care așteaptă de mult să fie aruncate la gunoi.

4.Bordură din lemn pentru poteci și paturi de flori

5.Gard pentru paturi de flori

Gardul joacă nu doar un rol decorativ, dar și unul funcțional. În primul rând, protejează plantele de animalele domestice. În al doilea rând, datorită acestuia, teritoriul din jurul casei arată mai curat și bine îngrijit.

6.Bordură din plastic

7.Cărămida în designul peisagistic

Delimitarea patului de flori reprezintă un detaliu important în designul modern de landșaft. Acesta are o funcție estetică, creând o compoziție armonioasă și unică.

8.Decorarea cu ajutorul pietrelor

9.Un gard mic din cermaică

Nu te grăbi să arunci vasele de lut vechi sau sparte. Păstrează-le pentru a-ți amenaja patul de flori.

10.Bordura din lemn

Deosebit de interesantă este decizia de a decora paturile de flori cu elemente din lemn.

11.O potecă mozaică

12.Împletirea nuielelor este foarte des utilizată în amenajarea grădinii

13.O potecă acoperită cu piatră

Potecile din piatră îndeplinesc concomitent câteva funcții diferite – simplifică deplasarea pe teritoriul grădinii și zonează spațiul.

14.O potecă în stil oriental

15.Gard din piatră pentru paturile de flori

Piatra este unul din cele mai rezistente și durabile materiale de construcție, care este adesea utilizat în designul de landșaft.

16.Gard din piatră decorativă

17.O potecă din șipci de lemn