Onestitatea este cea mai bună opțiune: părerea lui Cicero cu privire la persoanele necinstite

Un citat precis al lui Cicero care ajută la identificarea rapidă a unei persoane dezonorabile

Este foarte important în viața noastră să înțelegem dacă o persoană este sinceră sau necinstită. Și este foarte util dacă îl puteți determina rapid. În acest caz, veți putea înțelege imediat ce fel de persoană este aceasta și dacă merită să o contactați în continuare. Acest citat exact scris de Cicero ne poate ajuta în acest sens. M-am recunoscut imediat în acest citat.

Un citat precis al lui Cicero care ajută la identificarea rapidă a unei persoane dezonorabile

„Cu cât o persoană este mai sinceră, cu atât îi suspectează mai puțin pe ceilalți de necinste.”

M-am recunoscut prin faptul că foarte rar bănuiesc pe cineva de necinste. Și da, sunt o persoană foarte sinceră. Mă uit acum la oamenii din jur și înțeleg că sunt mai sincer decât ei. Chiar mă deranjează uneori. De exemplu, când o fată mă întreabă: „Cum îți par aceste haine?”, pot spune cu siguranță că nu-mi plac. În timp ce majoritatea bărbaților ar spune că totul este bine.

Dar ei nu se supără pe mine (cel mai adesea), ci, dimpotrivă, au început să-mi prețuiască mai mult opinia. Pentru că eu sunt singurul care poate spune adevărul. Dar nu suntem aici să discutăm despre viața mea. Vrem să ne dăm seama cum să identificăm rapid o persoană necinstită.

Unei persoane trebuie să i se spună o poveste în care există posibilitatea de a fi necinstit. De exemplu: „Am avut o înțepătură în anvelopă, aveam nevoie de o anvelopă de rezervă, dar nu o aveam. E amuzant că prin intermediul altcuiva am găsit o roată perfectă pentru mine. Așa că, am sunat un prieten să mi-o aducă.”

Adică, în această poveste, „ca din întâmplare” menționezi că a existat o oportunitate de a acționa necinstit – de a lua volanul altcuiva. Și dacă o persoană este necinstită, o va sublinia. Poate chiar să spună: “Da, aș lua-o pentru mine. Ce e în neregulă? Nu există nimic care să-ți lase lucrurile nesupravegheate.” Și nici nu am venit cu acest exemplu, acesta este un dialog real.

Ideea este să urmăriți ce spune persoana respectivă. De exemplu, am observat că uneori spun: „De ce nu ai putut spune adevărul imediat?” Acesta este un indicator excelent că o persoană este sinceră. Acest lucru arată că persoana crede cu adevărat că onestitatea este cea mai ușoară și cea mai bună opțiune.

Și invers, dacă o persoană îți spune: „Ei bine, în această situație a fost posibil să minți”, știi că această persoană te poate minți cu ușurință. Comunicăm conform standardelor noastre. Și dacă o persoană spune că acțiunile necinstite sunt normale, atunci le va face. Este important să poți spune povestea corectă. Sau pur și simplu acordați o atenție mare la ceea ce spune persoana respectivă. Și atunci vei înțelege rapid dacă o persoană este necinstită sau sinceră.