Obiectele obișnuite prind viață în mâinile lui: 20 de Ilustrații creative de la Christoph Niemann!

Christoph Niemann este un artist, a cărui creativitate nu are limite. Atunci când nu desenează ilustrații inteligente și pline de sens pentru New York Times și alte publicații prestigioase, el pictează pentru a se distra, folosind obiecte obișnuite pe care le găsește în casă. Astfel, Christoph încearcă să-și îmbogățească și să-și completeze creațiile.

Niemann numește aceste ilustrații „Sunday Sketches” (Schițe de duminică), considerându-le un hobby. În celelalte zile, el creează desene mai serioase, care evocă subiecte politice, economice și sociale pentru Times Magazine și New Yorker.

„Încerc să las obiectele să îmi dicteze încotro să merg. Aleg orice îmi iese în cale, un obiect la întâmplare, îl pun pe masă, apoi pur și simplu mă uit la el, sperând cu disperare că ceva în interior se va mișca!”

„Încerc să abordez aceste imagini, fără absolut niciun plan cu privire la rezultatul final. Caut un unghi neobișnuit, care duce la o conexiune vizuală surprinzătoare pentru mine (și pentru privitor).”

„Pentru cea mai mare parte a muncii mele obișnuite (fie că este vorba de o singură imagine, de o animație sau o poveste) vin cu o idee specifică mai întâi, apoi încerc să găsesc cea mai bună cale posibilă de a-mi transmite punctul de vedere către cititor. Acest lucru necesită multă pregătire și rutină (desen, scris și runde de editare fără sfârșit).”

„Cu cât mai mult am început să lucrez asupra schițelor de duminică, mi-am dat seama că este o modalitate excelentă de a practica cea mai importantă abilitate a unui artist vizual: a fi capabil să privești ceva un timp îndelungat și cu multă concentrare.”

„Aș vrea să pot spune că sunt distractive de realizat, dar de fapt este un proces chinuitor: aproape de fiecare dată simt că „asta e, e prea greu – nu o pot face”.”

„Mereu mă bazez pe spiritul vizual al cititorului. Nu mă interesează să stau pe scenă și să-mi arăt abilitățile artistice. Cititorii trebuie să apeleze la gândirea inteligentă – tot ce fac este să le dau curajul de a uni împreună ceea ce ei știu deja într-un mod nou și interesant, sper eu.”