Oamenii de succes nu au nevoie de un psiholog sau coach. 7 mituri despre cum trăiesc oamenii de succes

Cine este o persoană de succes? Fiecare pune ceva propriu în acest concept, dar în mare parte prin succes înseamnă bani, carieră și poziție în societate. În același timp, se pare că toate acestea se obțin ușor și simplu. Aceasta este una dintre multele concepții greșite despre bogați și faimoși.

Oamenii de succes nu greșesc niciodată

Trebuie să recunoaștem: toată lumea greșește. Dacă o persoană lucrează din greu și obține rezultate, greșelile sunt inevitabile. Frica de eșec este cunoscută de toată lumea, dar în același timp cineva decide și o face, în timp ce cineva așteaptă ani de zile în speranța unei oportunități mai bune, care, poate, nu va apărea niciodată.

Oamenii de succes tratează greșelile ca pe un dar, o oportunitate de a câștiga o lecție și cunoștințe noi și abordează eșecurile ca la școală: principalul lucru este să lucrezi asupra greșelilor! După ce le analizezi, poți ajunge la un nou nivel.

Oamenii de succes fac totul singuri

Fantezia că oamenii de succes fac totul în cel mai bun mod posibil este departe de realitate. Mulți oameni cad în această capcană, nu doar proprietarii de start-up-uri ai unei afaceri în creștere rapidă. La sfârșitul zilei, cu un program încărcat, poți acumula un număr imens de probleme nerezolvate, care îți afectează foarte mult motivația și stima de sine. Toată ziua ești ocupat cu ceva important, iar lista de lucruri de făcut crește ca un bulgăre de zăpadă și nu are niciun capăt.

Nu este ușor să faci față de unul singur. A implica și a delega nu înseamnă a renunța la frâiele și a pierde controlul asupra situației, dimpotrivă. Abilitatea de a distribui responsabilitățile va duce la un mod mai eficient de muncă.

Oamenii de succes nu au nevoie de un psiholog sau coach

Există o opinie populară că vizitele la psiholog sunt pentru cei slabi. Poți auzi adesea: „Ce mă pot învăța ei? Am realizat totul singur și pot decide totul singur.” În același timp, din când în când oamenii ajung la picul profesional sau ajung într-o situație când pare că munca curentă nu are sens și există dorința de a schimba ceva. Dar fiind condus de obiceiuri și stereotipuri, este greu să treci dincolo și să vezi ceva nou.

Căutarea de noi sensuri este una dintre cele mai frecvente solicitări atunci când contactați un psiholog sau un coach. Experiența arată că femeile deseori apelează la serviciile unui specialist. În același timp, este interesant că bărbații apelează mai des la un coach pentru a rezolva probleme precum planificarea strategică, stabilirea de obiective etc. – la urma urmei, acest lucru sună foarte curajos.

Oamenii de succes își îmbunătățesc proiectele prin critici

Această concepție greșită devine adesea un obstacol în calea succesului. Trebuie depășit. Coach-ul lui Elon Musk, Jim Quick, consideră că îmbunătățirea eficienței se bazează pe respingerea gândurilor negative. Nu mai faceți predicții proaste, autocritici și căutați motive pentru care nu puteți face ceva. Ai suficiente cunoștințe și resurse pentru a avea succes. Aruncă o privire mai atentă la Elon Musk, lucrează la gândirea ta și schimbă punctul de vedere negativ în cel pozitiv.

Oamenii de succes sunt mereu fericiți

Se pare că ei știu mereu ce își doresc și au ocazia să-și permită tot, dar devin fericiți din asta? Conform piramidei nevoilor lui Maslow, viața pune din ce în ce mai multe provocări unei persoane de succes. Cea mai mare nevoie este autoactualizarea. Apare atunci când nevoile nivelurilor anterioare sunt satisfăcute.

Când ai o mașină, o reședință de vară, călătorii și chiar recunoaștere, în interior poate rămâne o senzație de gol, ceva asemănător cu sindromul impostorului. Se pare că există totul și chiar mai mult pentru fericire, dar nu trăiești sentimente și emoții în legătură cu asta. O persoană poate fi îngrijorată de un fel de provocare sau întrebare globală, după care acea persoană nu știe cine este cu adevărat.

Oamenii de succes știu întotdeauna ce vor să obțină

Nu este adevărat. Odată ce urci muntele, este greu să continui să fii foarte motivat și să te dezvolți în continuare în aceeași direcție, consolidându-ți succesul. Mai devreme sau mai târziu, interesul dispare și apar întrebări: ce să faci și ce urmează? Odată ce obțineți rezultate într-o activitate, poate doriți să faceți altceva. O persoană de succes are nevoie de noi realizări. Interesele lui sunt în continuă schimbare odată cu el.

Oamenii de succes rareori se simt singuratici

Într-adevăr, o mulțime de adepți și fani se adună adesea în jurul oamenilor de succes. Este întotdeauna bine? Comunicarea chiar și cu oamenii apropiați este devalorizată, începe să fie superficială. În astfel de cazuri, chiar și oamenii de mare succes simt acut singurătate, ceea ce este foarte dureros.

Acestea fiind spuse, să te simți singur și să fii singur nu sunt același lucru. Adesea aceeași mulțime sau „anturaj” servește drept distragere a atenției. În această propoziție, sau mai degrabă, în cuvântul „rol”, motivul principal al singurătății este ascuns.

În același timp, o persoană care este singură poate să nu se simtă singură. Deci, de ce depinde această senzație? Capacitatea de a menține relații cu alți oameni depinde de capacitatea de a construi relații cu tine însuți. Pentru a nu te simți singur, este important să te poți retrage și să fii fericit cu tine însuți. O persoană care se cunoaște pe sine va fi capabilă să stabilească relații frumoase cu ceilalți.