Oamenii de știință au explicat de ce pisica „frământă” cu lăbuțele și ce vrea să spună cu asta

Pisicile sunt niște creaturi uimitoare. În ceea ce privește, atașamentul față de oameni natura lor e foarte controversată, unii spun că pisicile sunt lângă oameni doar din interes și din această cauză ele sunt cele care își aleg stăpânii și nu invers; alții spun că pisicile sunt cele mai iubitoare animale, care nu pot trăi fără dragostea omenească. Oricare ar fi adevărul, cert este că pisicile au o mișcare distinctivă care le redă adevărata natură.

Probabil, cu toții am observat un obicei curios al pisicilor: uneori ele frământă cu lăbuțele și mai și torc în același timp.

Nu știu dacă te-ai întrebat vreodată ce semnificație au aceste gesturi, noi ne-am întrebat și răspunsul e chiar curios.

Iar răspunsul este că există mai multe răspunsuri. Toate versiunile însă au ceva în comun: poți fi sigur că dacă pisica te apasă cu lăbuțele înseamnă că te iubește.

Așadar, potrivit primei versiuni, acest obicei este o manifestare a instinctului înnăscut. Puii de pisică când sug laptele matern, masează sânul mamei pentru a stimula fluxul de lapte.

Astfel, chiar și atunci când sunt mari, pisoii execută aceleași mișcări cu lăbuțele, amintindu-și astfel de dulcea copilărie.

Potrivit celei de-a doua versiuni, pisicile au sub sunghii anumite glande care eliberează feromoni. În acest fel, felinele își demonstrează iubirea și atașamentul față de cei pe care îi tăpșesc cu grijă.

Așadar, poți avea siguranța, că chiar dacă pisoiul tău te-a atins cu ghearele în timp ce face aceste mișcări, el nu o face intenționat. Astfel, el își demonstrează afecțiunea, încrederea în tine și, de ce nu, dragostea pe care o simte pentru tine.