O turcoaică își împărtășește părerea despre motivul pentru care consideră că femeile turcești sunt mai fericite decât româncele!

La mijlocul toamnei ne-am întors din Turcia. Ne-am odihnit literalmente o săptămână, dar am câștigat impresii pentru un an înainte. Am încercat în special să comunic cu localnicii în magazine și piețe.

Credeam că numai bărbații știu foarte bine limba română, deoarece ei sunt cei care se ocupă de comerț. Dar după ce am zăbovit într-un magazin cu dulciuri, am reușit să vorbesc cu o turcoaică.

Ea a început conversația, mi-a oferit să încerc oricare din dulciurilor lor orientale și chiar mi-a oferit ceai.

Am refuzat, pentru că nu le pot mânca. Mi se par prea dulci și nu am putut alege după gustul meu. Soțul a încercat 2 variante și a decis să se oprească și la asta, deoarece nu avea nicio îndoială că și alte dulciuri vor fi gustoase și de înaltă calitate.

Când am ales un mic prezent pentru prieteni și rude, a fost strâns un pachet impresionant și mi l-a luat soțul din mâini.

Femeia a fost foarte surprinsă și a complimentat soțul (când a părăsit magazinul) că este un tip atât de bun, de obicei femeile românce poartă pungi grele.

Am fost foarte surprinsă că observă astfel de fleacuri și că trage concluzii generale. Ea a răspuns că observă de mult comportamentul oaspeților și poate spune cu încredere că turcoaicele se simt mai bine în viața de familie, deoarece soții au grijă de ele.

Mai mult, ei au voie mai mult decât noi. De exemplu, ea a spus că își poate petrece în siguranță întreaga zi cu prietenii ei și că soțul ei nu va spune niciun cuvânt.

Ea consideră că este un mare avantaj faptul că lucrează doar din propria voință, îndatoririle lor includ menținerea curățeniei în casă, gătitul și creșterea copiilor. Nici măcar nu merg la cumpărături, soțul aduce pungile grele – soția nu are voie.

Și aici, româncelor, nu se permite un asemenea lux: toate femeile muncesc, chiar și la mai multe locuri de muncă, fac curat în casă, gătesc și reușesc să-și crească copiii. Și trebuie să arate mereu îngrijit. Iar bărbatul are doar muncă și nu alte necazuri.

Am încercat să argumentez că se pare că în țările din est poziția unei femei este mai vulnerabilă decât oriunde altundeva. Dar ea a răspuns că totul este relativ și, conform poveștilor și plângerilor româncelor, avea de multă vreme o impresie.

De la cine, de la cine, dar de la o turcoaică, nu mă așteptam să aud asta.