O poveste cu o morală profundă, pe care toată lumea ar trebui să o citească

O femeie și-a adus un șarpe în casă și a început să aibă grijă de el, exact ca de un animal de companie. Șarpele se simțea formidabil datorită grijii pe care o avea din partea stăpânei sale, însă, într-o zi acesta a încetat să mai mănânce. Femeia era foarte îngrijorată, nu înțelegea care este motivul pentru care șarpele de câteva zile deja nu mai mănâncă nimic.

Ea a hotărât să îl ducă la veterinar. Acesta din urmă i-a ascultat povestea, apoi i-a adresat o întrebare:

– Ai observat dacă șarpele tău se înfășoară în jurul tău noaptea?

– Da, am observat. Face asta în fiecare seară și nu cunosc care este motivul.

– Dragă, șarpele tău nu este deloc bolnav, ci se pregătește să te mănânce, calculându-și cu atenție pașii, iar motivul pentru care el nu mănâncă este că își golește stomacul, înțelegi?

Despre ce este această poveste?

Morala: cu siguranță, mulți oameni au prieteni care în fiecare zi, în fiecare minut, sunt alături de ei, le zâmbesc și sunt afectuoși cu ei. Dar într-o zi, în mod neașteptat, ei pot să-ți facă ceva rău, ceva la care nu te-ai fi putut aștepta niciodată de la ei.

Astfel, trebuie să fii foarte atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău și la oamenii de lângă tine, încercând să recunoști în ei acel „șarpe”. Nu-ți fie frică de cei care par înfricoșători, fie-ți frică de cei care se prefac că sunt prietenii tăi.