O pildă înțeleaptă despre modul în care oamenii cred în mod eronat că trăiesc din greu

Fiecare persoană crede că are o soartă dificilă. Dar, de îndată ce i se întâmplă nenorocirea, își aduce aminte de trecut și își dă seama că ce bine i-a fost. Să ne amintim de pilda fiului risipitor.

Tânărul credea că are o viață proastă și plictisitoare. Își dorea bogăție, aventură și fericire. Tatăl său i-a dat o parte din moștenire. Tânărul a trăit o anumită perioadă din propria plăcere. Apoi banii s-au terminat și a rămas pe stradă.

Și abia atunci și-am dat seama cât de bine îi era cu tatăl său. În acel moment, a devenit gelos pe muncitorii de pe moșia tatălui său. Tânărul a decis să se întoarcă acasă și să-și ceară iertare. Spera că măcar tatăl său îl va angaja.

Fiecare om ar trebui să se gândească la asta. Întotdeauna crede că viața lui este rea. El visează la bogăție, faimă și respect. Pentru a atinge acest scop, el nu cruța nici puterea, nici sănătatea.

De exemplu, oamenii iau de bună prezența părinților. Sunt gata să se certe cu ei, să înjure, chiar să-i jignească. Și cineva trăiește într-un orfelinat și visează la afecțiunea părintească. Copilul este gata să sacrifice totul, doar să-i înapoieze mama, care a murit de o boală cumplită.

Unele femei nasc copii și îi lasă în voia sorții. Sau fetele vin la clinică pentru a scăpa de rodul dragostei sau al prostiei lor. Și undeva există un cuplu căsătorit nefericit, care visează la un copil. Soțul și soția au încercat toate opțiunile, dar niciun rezultat.

De asemenea, oamenii se gândesc rareori la sănătatea lor. O astfel de frivolitate este caracteristică în special tinerilor. Ei nu pot înțelege suferința pacienților aflați în scaun cu rotile.

Numai pierzând realizezi importanța acestor lucruri în viață. Când o persoană începe să se îmbolnăvească, nu este interesată de distracții, prieteni sau bogăție.

La urma urmei, durerea fizică este uneori gata să provoace o adevărată depresie și descurajare. Prin urmare, ar trebui să-ți prețuiești viața și să nu crezi că este prea grea.

Pe această temă a fost creată o pildă interesantă și înțeleaptă. În complotul său, o persoană a crezut că poartă o cruce prea grea. S-a uitat în jur și a văzut că oamenii trăiesc mult mai bine decât el.

Apoi a vrut să-și schimbe soarta. S-a întors către Dumnezeu. Domnul l-a adus în depozitul crucilor. Erau tot felul de modele. Toate au fost împărțite în funcție de dimensiune și greutate.

Erau mari, mici, ușoare, grele. Bărbatul era foarte fericit. S-a hotărât imediat s-o găsească pe cea mai mică și mai ușoară. Deja și-a imaginat viața pe care o va avea. Bărbatul s-a gândit la fericire și seninătate.

El a vrut să nu facă nimic, în timp ce primea bani. După ce s-a uitat puțin, a văzut ce căuta. Omul a luat o cruce mică și i-a arătat-o ​​lui Dumnezeu.

Intriga acestei pilde le permite oamenilor să reflecteze asupra vieții lor. Se pare întotdeauna că un prieten are familie, copii și muncă mai bune. Dar, de fapt, poate avea probleme mult mai grave.

Doar că oamenii nu își împărtășesc secretele și experiențele. O persoană nu ar trebui să privească în jur, ci să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru ceea ce are și să se resemneze cu soarta lui.