O lună de zile m-am trezit la ora 04:00 și ce am învățat din asta

Vlogherița Alex Wilson a realizat un experiment: timp de o lună, în fiecare dimineață s-a trezit la ora patru.

Eram interesată de numeroase articole despre beneficiile trezirii de dimineață. Îmi voi găsi liniștea după asta? Voi avea timp să termin toate sarcinile care par a fi nerezolvabile din lista mea de sarcini? Va fi acesta mijlocul magic de a obține succesul pe care l-am căutat mereu.

Și da și nu. Experimentul meu nu mi-a dat răspunsurile pe care speram să le obțin. Dar m-a învățat foarte multe. Asta trebuie să știți înainte de a vă decide să vă treziți la ora patru dimineața.

Va fi mult mai ușor dacă sunteți obișnuit să vă treziți devreme.

Prefer să mă trezesc mai devreme și să mă culc mai devreme. Prin urmare, acest experiment nu a fost atât de dificil pentru mine. Știu că dimineața sunt mai productivă și că este mai ușor să mă concentrez la lucru imediat după ce mă trezesc, și nu înainte de culcare.

Vrei să ai la dispoziție mai multe ore pe zi, dar lucrezi mai productiv seara? Apoi, nu te trezi foarte devreme, și termină-ți munca seara.

Aveți nevoie de o listă de sarcini

Un caz m-a învățat că lista de sarcini este necesară pentru o trezire mai rapidă. Într-o zi, prietenul meu a decis să se trezească la ora patru odată cu mine. După ce m-am trezit, am început imediat să lucrez. Prietenul meu s-a trezit și s-a culcat înapoi. El nu avea nimic planificat, deci a decis că este mai bine să petreacă timpul în pat.

O listă vă va ajuta să vă concentrați asupra sarcinilor importante. Poate că trebuie să faci exerciții dimineața conform instrucțiunilor medicului? Sau aveți de terminat prezentarea pentru serviciu? Trebuie să spălați vesela rămasă de cu seară? Zilnic alegeți 3-4 cerințe care le aveți de făcut dimineața.

Nu stabiliți obiective nerealiste. Sunt de acord, într-o oră este puțin probabil să scrieți un capitol de carte.

În fiecare seară am setat alarma. M-a ajutat să mă concentrez asupra obiectivului meu – să mă trezesc mai devreme. Și chiar așteptam cu nerăbdare momentul în care aș putea seta alarma și să-mi planifice ziua viitoare.

Va trebui să vă ajustați programul

Dezavantajul acestui regim era că nu puteam planifica niciun eveniment de cu seară pentru weekend. În timp ce toți prietenii mergeau la bar, eu mă pregăteam pentru pat. De câteva ori am încercat să rezolv această problemă (cu ajutorul cafelei, pauze de somn în timpul zilei și băuturi energizante), dar suprasolicitarea fizică nu făcea față.

După ce mi-am schimbat programul în privința trezirii de dimineață, mi-am dat seama că nu trebuie să fugi după toate.

Da, au fost zile când m-am trezit la ora patru dimineața, am lucrat productiv în timpul zilei și m-am dus undeva seara. Cu toate acestea, a doua zi a fost greu, pentru că organismul meu a avut timp să se recupereze.

Veți înțelege că dacă vă veți trezi de dimineață nu veți deveni persoane de succes.

Este sigur că, după terminarea acestui experiment, nu am devenit mai de succes. Cu toate acestea, experimentul a arătat importanța gestionării timpului.

Trezindu-mă mai devreme, puteam face multe lucruri diferite. După aceea, în timpul zilei de lucru, concentrarea mea asupra altor sarcini a crescut și nu m-am simțit copleșită.

În cele din urmă, am decis să mai pornesc din când în când deșteptătorul la patru dimineața, pentru mine s-a dovedit a fi o modalitate foarte eficientă de a face cele planificate.