O lucrare foarte artistică și delicată sculptată cu … drujba!

Igor Loskutov este originar din Estonia. Astăzi, el este cunoscut în întreaga lume pentru abilitățile sale unice de sculptor în lemn.

Acum, artistul lucrează într-o echipă germană, care sculptează lemn masiv. În munca lor, aceștia folosesc drujbe.

Maeștrii talentați sunt invitați frecvent la diverse evenimente, unde uimesc cu lucrările lor. În acest articol vă prezentăm una dintre lucrările lui Loskutov – o bancă în formă de dragon. O lucrare foarte artistică și delicată!

1.Așa arată lucrarea în atelier.

2.Iată și instrumentele de lucru. Nu doar cu dalta se poate sculpta!

3.Un moment de răgaz cu fiorosul dragon sau … artistul și muza!

4.Și acestei pisici îi este pe plac lucrarea. Nici dragonul nu o sperie!

5.Greu de crezut că s-a sculptat cu drujba. Nu-i așa?

Aceste fotografii demonstrează că poți face artă cu drujba. Sculptura lemnului cu drujba produce rezultate notabile în termen scurt. Unii consideră utilizarea uneltelor cu motor o pseudo-artă. Alții spun că, nici folosirea dălții și ciocanului, nici drujba nu scutește artistul să exceleze în sculptura lemnului la fel de bine.

La nivel internațional există campionate în care se premiază atât designul, cât și viteza cu care cineva poate sculpta cu drujba.

De asemenea, în unele colțuri ale lumii, sculptura cu drujba este considerată artă, iar semnatarii pieselor sunt socotiți artiști plastici.

Cea mai veche apariție a unui artist sculptor utilizând drujbe în creațiile sale s-a înregistrat în anul 1950, în SUA.

Fiind considerat un fenomen mondial care atrage tot mai mulți adepți, mari orase ale lumii au optat în decorarea lor la sculptori cu drujbe