O istorie reală de viață cu o morală profundă: Ce secret a ascuns soțul de soția sa mult timp?

Nu știi niciodată ce este în mintea unei persoane tăcute și retrase. Fie el pune la cale ceva greșit, fie îți ascunde ceva important sau poate îți pregătește o surpriză neașteptată. O relație este și mai dificilă dacă lângă tine există o persoană care nu este complet deschisă și sinceră. Îți vom relata o istorie reală a unei femei al cărei soț tăcut și secretos aproape că a împins-o spre divorț.

Bărbat secretos

Lumina rece a lunii abia se vedea prin perdelele groase. Mirela s-a trezit dintr-un somn neliniștit și s-a uitat la ceas, era ora 3:30. Era frig în apartament, iar femeia somnoroasă și-a întins mâna spre perna de alături. Era și ea rece. Aceasta însemna că soțul ei Ion nu se întorsese încă de la muncă. Toată seara nu a răspuns la telefon, iar mai mult de atât, nici nu a venit să doarmă acasă.

Nu era nicio îndoială: evident că Ion o înșela pe Mirela. În ultimele luni a fost foarte secretos, venea târziu de la serviciu și era tot timpul obosit. A încetat să-i mai ofere atenție fiului său și chiar a ratat sărbătoarea acestuia de la școală. Mirela era supărată și epuizată de neatenția constantă a soțului ei.

„Dacă mă înșală, depun imediat cererea de divorț”, a decis femeia.

Mirela a decis să-și sune din nou soțul, dar așa cum se aștepta, telefonul lui a fost închis. Deodată, femeia a auzit ușa de la intrare deschizându-se. S-a dus să-și întâlnească soțul.

– Salut. De ce nu dormi? a întrebat Ion.
– Crezi că poți dormi când soțul se plimbă pe undeva? De ce nu ai răspuns la telefon?
– Ți-am spus de mai multe ori că acum am foarte mult de lucru la serviciu.

Ion a fost puțin enervat de întrebările persistente ale soției sale.

– N-ai putut să te gândești la o scuză mai reală? Ai lucrat până la ora 2:00 și cel mai probabil nu singur, dar cu vreo asistentă.
– Mirela, s-a descărcat bateria de la telefonul meu, iar încărcătorul era acasă. Nu inventa prostii.
– M-a ajuns cuțitul. Ai uitat complet de familia ta, fiul tău nu te vede de săptămâni întregi. Îți ascunzi telefonul de mine tot timpul și vii acasă dimineața. Mă crezi proastă? Azi dormi pe canapea, iar mâine… depun cererea de divorț.

„Nu vreau să divorțez, dar nu mai pot trăi acasă”

A doua zi dimineață, Mirela s-a trezit când Ion nu era acasă. El s-a trezit în liniște, a luat micul dejun și a plecat la muncă. Inima femeii era frântă. Împreună cu soțul ei au trăit 10 ani, i s-a părut că totul este în regulă, au fost fericiți, au crescut un fiu minunat, dar, se pare, prietenele aveau dreptate: toți bărbații sunt la fel.

„Ion a fost un soț destul de secretos, dar în ultimele luni s-a schimbat foarte mult. Poate e vina mea că și-a găsit pe altcineva. Probabil că nu am fost suficient de atentă și afectuoasă cu el.” – s-a gândit Mirela. Ea a decis să vorbească cu soțul ei seara și să afle motivul comportamentului său ciudat.

Din păcate planul său nu a putut fi atins, deoarece când a venit acasă, Ion era încă la serviciu. Dar era o notă pe masă: „Nu vreau să divorțez de tine, dar nu mai putem trăi împreună. Nu pot să explic nimic, în curând vei afla totul singură.” Mirela a oftat neputincioasă. Nu avea rost să-l sune pe soțul său. Totul este pierdut, se gândi ea.

Totul a revenit la normal în ziua aniversării nunții

Au trecut 10 zile de la scrierea biletului. Mirela nu-și putea găsi locul, iar de la soț nu avea nici o noutate. Era sâmbătă, iar femeia s-a trezit târziu, de obicei o trezea soțul. Mirela s-a dus spre bucătărie și, pe drum, a decis să intre în camera fiului ei pentru a-l trezi, dar acesta nu era. A mers în bucătărie, iar pe masă a găsit un bilet misterios: „L-am dus pe Andrei la bunei. Apoi mă voi întoarce să vorbesc cu tine.”

„Ce mod ciudat de a comunica – cu notițe”, s-a gândit femeia. „Trăim în secolul 21, este cu adevărat imposibil să trimiți SMS-uri?” Femeia a fost teribil de îngrijorată pentru fiul ei și i-a sunat pe părinții soțului ei. Într-adevăr, copilul era la ei, iar curând a venit soțul ei acasă cu un buchet imens de trandafiri și i l-a înmânat Mirelei.

– Ce este asta? – a fost surprinsă Mirela.
– Ai uitat? Astăzi este aniversarea nunții noastre, – a explicat Ion zâmbind…
– Chiar am uitat.
– Aranjează-te, dragă. Mergem la un restaurant.
– Ion, dar ai promis că îmi vei explica totul.
– Mirela, nu te-am mințit. Am muncit cu adevărat și nu am nicio amantă. Am găsit un al doilea loc de muncă, am locuit cu părinții mei și am muncit zile întregi și toate ca apoi să mergem în vacanțe, să râdem, să mâncăm croissant și să ne plimbăm cu barca, ceea ce și vom face cu tine.

Ion i-a întins un plic soției sale. Mirela l-a luat nedumerită și l-a deschis. Erau două bilete la Paris. Femeia a rămas uimită și fără a putea spune un cuvânt. Acesta era visul ei!

– Te iubesc atat de mult! – a exclamat Mirela și s-a aruncat în brațele soțului ei.