O gară din Japonia, care nu mai există, funcționează pentru un singur pasager

Într-o țară democratică, guvernarea face ceea ce este mai bine pentru majoritatea populației, în Japonia se face însă mai mult de atât. Nu o singură dată Japonia a fost un exemplu pentru alte state, iată încă un motiv ca să admirăm ceea ce se întâmplă acolo.

Gara din Kami-Shirataki (Hokkaido), închisă de câțiva ani , continuă să funcționeze. Gara feroviară funcționează pentru un singur pasager: o elevă, care nu a terminat încă școala medie, vine aici în fiecare zi pentru ca să ajungă în oraș.

Cu 3 ani în urmă numărul de pasageri de la stația Kami-Shirataki s-a diminuat simțitor, atunci conducerea rețelei de transport feroviar a luat decizia de a sista toate cursele și de a închide stația.

După ce au aflat că există o elevă care urcă în tren de la această stație, decizia a fost modificată. Chiar dacă Japonia este o țară foarte modernizată, umanitatea rămâne a fi principiul după care se conduc în primul rând.

Pasagerii rămân a fi cei mai importanți, iar viitorul copiilor este primordial.

Acum trenul ajunge în stație doar de 2 ori pe zi: la 7:00, atunci când fata merge la școală și la 17:00, când vine acasă.

Calea ferată veche va rămâne funcțională până ce tânăra va termina școala. După aceasta se va reveni la decizia inițială de a închide stația.

Acest gest nobil al autorităților japoneze a atras atenția întregii lumi și desigur o aprobare unanimă. Acesta este exemplul extrem de simplu care arată că țara face totul pentru cetățenii săi, iar în schimb cetățenii pot face totul pentru țara lor. Chiar mai avem multe de învățat la acest capitol…