O fac toți oamenii: greșeala de gândire care împiedică apariția fericirii în viața ta

Cu toții ne ocupăm de problemele care apar în mod diferit. Unii dintre noi supraviețuiesc cu succes oricăror necazuri și chiar par să nu le acorde atenție, în timp ce alții, din această cauză, se cufundă mult timp în abisul suferinței.

Pe scurt, cauza tuturor suferințelor sunt problemele cu granițele personale. Acum voi explica cu un exemplu. Dacă nu poți să mănânci, să dormi, ci doar îți pierzi sănătatea din cauza a ceea ce face conducerea țării tale sau vecine, atunci nu vezi unde se află granițele tale personale, și ești în fuziune cu acea conducere.

Dându-ți seama clar ce poți influența și ce nu poți, te vei salva de suferință. Nu te rănești când afară plouă, în loc să fie soare, nu-i așa? Din anumite motive, pe exemplul vremii, subiectul granițelor personale nu provoacă dificultăți oamenilor, dar în oricare alte subiecte este un dezastru.

Același lucru este valabil și cu relațiile. Dacă nu ești mulțumit de comportamentul sau atitudinea celorlalți față de tine, atunci ai probleme cu limitele personale. Pentru că acești oameni sunt indivizi complet separați cu liber arbitru și, prin urmare, se pot comporta așa cum doresc.

În același mod, ca răspuns la atitudinea lor inadecvată, ne putem comporta într-un mod care este benefic și convenabil pentru noi – dar în limitele proprii. De exemplu, insultarea sau lovirea cu pumnii în față este o încălcare a limitelor, iar distanțarea, întreruperea comunicării, obținerea unui divorț, scrierea unei declarații la poliție, acțiunea în judecată se pot afla complet în limitele personale. Alegerea unui mediu care ne apreciază și respectă și a sta departe de indiferenți și agresori – este, de asemenea, în limitele personale.

Merită să lucrăm la acest fapt – la dezvoltarea și implementarea unei strategii competente în ceea ce este în puterea noastră. Acesta este secretul fericirii.

O încercare de a corecta pe cineva, de a relaționa cu el, de a-l forța să-și schimbe atitudinea față de noi este absolut dincolo de puterile noastre. Îți vei epuiza doar energia și vei rămâne cu un sentiment de supărare profundă și dezamăgire în tine și în oameni.

Și dacă dorința ta de a-i mustra pe ceilalți este irezistibilă, fă din aceasta profesia ta și admonestează-ți sănătatea. A avea o cerere din partea cealaltă este ceea ce vă va permite să vă lărgiți granițele.

Dacă nu există nicio solicitare, dar simți că vrei să ajuți, pornește un blog, de exemplu. Acela va fi teritoriul tău, ești liber să faci tot ce vrei aici. Inclusiv luminează mințile cititorilor reali și imaginari. Singura orientare ar trebui să fie plăcerea ta de a crea.

Subiectul granițelor este foarte important și interesant. Marea majoritate a oamenilor au o mulțime de puncte „oarbe”. Acei oameni care au învățat să simtă bine limitele proprii și ale altor oameni și le respectă cu strictețe devin adevărați magneți pentru ceilalți. Este plăcut să petreci timp cu ei, nu se încordează, nu impun, nu trag nimic de la ceilalți și sunt populari în rândul sexului opus.