O altfel de frumusețe: 14 Animale cu Albinism care te vor lăsa cu adevărat uluit!

Natura a creat flora și fauna cu o varietate impresionantă de culori. Dar, uneori se întâmplă, că unele animale să apară pe lume fără aceste culori.

Anomalia genetică care împiedică pigmentarea se numește albinism. Această mutație genetică face ca melanina, care contribuie fundamental la felul în care va arăta pielea, părul, penele și ochii, să lipsească complet. Rezultatul este de cele mai multe ori spectaculos și îți poate dezvălui o frumusețe neașteptată.

În lume se naște doar un singur albinos la 20 de mii de cazuri, în dependență de specie. Și dacă oamenii albinoși sunt întâlniți tot mai des, în calitate de modele sau vedete pe internet, atunci animalele cu această diagnoză te vor lăsa profund uimit.

1.Caii albi pot fi văzuți adesea. Însă diferența dintre ei și albinoșii poate fi sesizată mai ales la culoarea ochilor. 

2.Iată cum arată un pui de cerb albinos. Drăgălaș și firav! 

3.Fără camuflajul lor natural, puii albinoși de țestoasă sunt pradă sigură. Așa că în natură extrem de rar se poate găsi o țestoasă albinoasă. 

4. Cel mai celebru aligator albinos poate fi admirat la California Academy of Sciences din San Francisco. Aceștia pot fi găsiți extrem de rar, deoarece nu pot supraviețui decât o zi în sălbătăcie. Lipsa de protecție împotriva razelor ultraviolete este nimicitoare pentru ei.

5.O veveriță albă este o apariție senzațională, nu-i așa?

6.Și mai surprinzător arată buburuza cu albinism.

7.Știai, că și gândacii pot fi albinoși?

8.Pește – albinos

9.Ariciul cu ace albe

10.Chiar și lipsit de culorile strălucitoare, păunul rămâne la fel de spectaculos. 

11.Chiar dacă nu sunt frecvente, se cunosc mai multe exemplare de tigri albi. 

12.O apariție și mai uluitoare este zebra albinoasă.

13.Cea mai celebră gorilă albinoasă este Fulg de Nea. Aceasta a trăit între anii 1966 și 2003 la Grădina Zoologică din Barcelona, fiind un punct de mare atracție. 

14.Dobermanul albinos cu o postură regală