Nutriționist: Top 7 combinații de produse care te vor ajuta să slăbești

Ați observat că aceeași cantitate de produse vă poate ajuta să pierdeți în greutate sau dimpotrivă? Și cel mai ciudat lucru este că poți mânca alimente sănătoase și să nu slăbești, iar produsele care sunt considerate nesănătoase să te ajute să scapi de kilogramele în plus. Potrivit nutiționiștilor există o explicație științifică la acest fapt. Unele combinații de produse pot accelera sau încetini metabolismul, deoarece componentele lor active interacționează între ele. Vedeți mai jos 7 combinații eficiente în lupta cu kilogramele.

1.Carne cu piper negru

Potrivit, oamenilor de știință, carnea grasă devine mai sănătoasă dacă adăugați condimente în timp ce o pregătiți.

Carnea este sursa principală de proteine. Prin urmare, utilizarea condimentelor vă va permite să nu vă deziceți de aceasta în timpul unii diete.

Piperul este util pentru cei care fac sport: îmbunătățește metabolismul și reglează schimbul de carbohidrați și grăsimi în organism. Oamenii de știință recomandă includerea acestuia în alimentație ca aditiv alimentar pentru a spori efectul benefic al activității fizice.

2.Laptele cu curcuma

Laptele băut cu o lingură de curcuma poate fi o alternativă a băuturilor proteice ​​sau a iaurtul cu fructe sau arome, în car există de obicei o cantitate mare de zahăr și alți aditivi. Această băutură este numită și „laptele de aur”.

Într-o linguriță de curcuma se conțin 26% din norma zilnică de mangan, 16% din norma zilnică de fier, acizi grași esențiali omega 3 și omega 6, vitaminele B6 și C.

Oamenii de știință cred ca excesul de greutate este deseori asociat cu o inflamația în organism. Dacă elimini acest proces, începi să pierzi din greutate. Curucumaua tratează inflamațiile, stresul și tensiunea arterială.

Totodată, cei care consumă lapte au un risc redus de a se îmbolnăvi de diabet zaharat și de boli cardiovasculare.

3.Ouă și ardei gras

Oamenii de știință au dovedit că după un mic dejun proteic, o persoană se ține sătulă mai mult timp. Ouăle la micul dejun te vor ajută să consumi cu 18% mai puține calorii pe zi.

Totodată, 100 g de ardei dulce conține 213% din necesarul zilnic de vitamina C. Când există suficientă vitamină C în organism, acesta oxidează 1/3 mai multă grăsime în timpul efortului fizic și greutatea scade. Există o ipoteză că deficiența de vitamina C duce la adăugarea kilogramelor.

4.Grepfrut și pește

O jumătate de grepfrut înainte de masă ajută la scăderea greutății. În cadrul unui experiment, un grup de oameni care au consumat un pahar de suc de grepfrut sau jumătate de grepfrut proaspăt, pierderea în greutate a fost de aproximativ 1,5-1,6 kg în 12 săptămâni. Participanții la experiment nu și-au schimbat modul de alimentație, ci doar au adăugat grepfrut.

Ca bază proteică a dietei, puteți folosi peștele. Astfel, 100 g de sardine conțin 49% din consumul zilnic de proteine, 68% din doza zilnică de vitamina D și 149% din consumul zilnic de vitamină B12, nivelul scăzut a acesteia fiind adesea asociat cu excesul de greutate. Pentru comparație, 100 g de somon conține 51% din doza zilnică de proteine ​​și 58% din doza zilnică de vitamina B12.

5.Ciocolată și piper roșu

100 g de ciocolată neagră, care are 70-85% cacao în compoziție, conține 16% proteine, 66% fier, 97% mangan, 88% cupru și 57% magneziu.

De greutatea în exces suferă adesea persoanele cu un conținut scăzut de fier în organism. Prin urmare, este important să adăugați alimentele care să satisfacă cel mai bine nevoia zilnică de nutrienți.

100 g de ciocolată conține 80 mg de cofeină, ceea ce accelerează metabolismul. Aceeași cantitate de cafeină este cuprinsă și într-o ceașcă de espresso.

Ardeiul roșu conține capsaicină. Ea accelerează metabolismul, ajută la arderea mai multor calorii și dă un sentiment de sațietate pentru o lungă perioadă de timp.

6.Brânză și vișine

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au dezvăluit că brânza de vaci este o opțiune excelentă pentru o cină târzie. Experții au studiat răspunsul organismului la 30 g de proteine, consumate cu 30-60 de minute înainte de somn. Aceasta a îmbunătățit metabolismul și a influențat pozitiv structura musculară, și sănătatea generală.

Vișinele sunt bogate în antociani care ajută la combaterea excesului de grăsime din organism. Sucul de vișine este un instrument indispensabil pentru cei care fac sport. Băutura reduce sentimentul de pierdere a forței și ajută la restabilirea musculară mai rapidă și reduce inflamația în organism. Din 150 g de vișine, organismul primește 40% din doza zilnică de vitamina A și 26% din doza zilnică de vitamina C.

7.Suc de roșii și cartofi

Cartofii dulci sunt diferiți de cei albi: conțin puțin amidon. Aceștia mai conțin fibre și potasiu. Spre deosebire de legumele cu frunze verzi, cartofii ne furnizează proteine ​​cu valoare biologică ridicată.

Oamenii de știință investighează în mod activ dacă consumul de cartofi duce la creșterea în greutate. Nu există încă dovezi detaliate care ar demonstra că consumul de cartofi gătit fără unt sau de cartofi copți, sau fierți, duce la creșterea în greutate.

Pe de altă parte, sucul de roșii conține fier și potasiu, vitaminele K, B1, B5 și B6, dar și alte minerale importante, ca zinc, crom, sodiu, mangan. Sucul de roșii are puterea de a regla colesterolul din sânge, de a întări sistemul imunitar, de a proteja inima și a întări oasele.